Sedlácké vepřové maso
Recept ještě nebyl hodnocenMáte doma kousek plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s lečem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte doma kousek plece nebo kýty a přemýšlíte, jaký oběd připravit, aby byl vydatný, ale zároveň jednoduchý na přípravu? Vyzkoušejte naše sedlácké vepřové s lečem a…
Zbyly vám brambory od oběda a vy nevíte co s nimi? Připravte z nich třeba lutenici, výbornou pomazánku. Postačí pár ingrediencí a rychlá večeře je během chvíle hotová.…
Oblíbený tatarský biftek připravíme z najemno naškrábané hovězí svíčkové, kterou dochutíme žloutkem, cibulí, hořčicí, kečupem a mletou paprikou. Tatarák podáváme na…
V hrnci na 2/3 sádla osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou zásmažku.Nakonec do zásmažky vmícháme mletou papriku a ihned zalijime vodou,…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Pokud máte rádi houby, jistě vám přijde k chuti tento snadný a chutný recept. Staročeský houbový guláš krásně ovoněný slaninou, česnekem a houbovým kořením má výraznou…
Skvělé slané pohoštění můžete velmi snadno připravit z listového těsta a sýrové pomazánky ze sušených rajčat a bylinek. Kremrolky vypadají úžasně a jsou výborné.…
Na oleji zpěníme cibuli a párek, poté nadrobno nakrájenou zeleninu. Zasypeme kmínem, mletou paprikou, trochou majoránky a zalijeme vodou. Přidáme na kostky nakrájené…
Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.Ještě horký obalíme ve směsi.Zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu,…
Na oleji zpěníme nakrájené šalotky a česnek. Přidáme očistěné a na menší kousky nakrájené houby. Osolíme je, posypeme kmínem a oběma paprikami, mírně podlijeme a dusime…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. V hluboké pánvi nebo větším kastrolu rozpálíme olej. Na něm osmahneme nakrájenou cibuli s nakrájenou slaninou, přidáme na proužky…
Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, solte jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme najemno nakrájenou…
Pomalu pečená krkovice v troubě je krásně šťavnatá a měkká. Potřená pikantní hořčicí, připravovaná v pekáčku s anglickou slaninou, houbami a podlitá vývarem, bude mít…
Gravče na tavče je tradiční makedonský pokrm, který je však známý po celém Balkáně. Jde o vařené bílé fazole, které se smíchají se směsí cibule, česneku, bylinek a…
Připravte sytou polévku s nejlepšími špekáčky, které se vám povede sehnat. Dají běžné bramborové polévce punc výborné chuti. Předem připravené, zamražené houby navíc…
Nejprve připravíme náplň: smícháme mleté maso, vajíčko, sladkou papriku, klobásové koření, utřený stroužek česneku (i víc, podle chuti, dala jsem 3 české), osolíme a…
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití…
Do misky dáme omáčky, oleje, prolisovaný česnek, papriku, pepř a citronovou šťávu. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme a vložíme do marinády, kterou jsme připravili z…
Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a prosijeme přes jemné sítko. Cibuli a česnek nakrájíme i na větší kousky, bude se to mixovat.Na lžíci sádla orestujeme…
Plátky rozkrojíme na tenko a každý plátek ještě rozkrájíme na širší nudličky. Cibuli nakrájíme na klínky a sójovou omáčku smícháme s 50 ml vody.Cukr dáme do hrnce nebo…
Plátky vepřové krkovice naložené v zajímavé marinádě s "divokým kořením" a podušené doměkka udělají radost na talíři. Přidejte vhodnou přílohu, trochu zeleninového…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Krůtí maso je velmi oblíbené, má velmi nízký obsah tuku a vysoké množství bílkovin a široké využití. Vyzkoušejte kořeněné kousky masa, dušené s anglickou slaninou a…
Makové buchty podle babičky moderátorky Laďky Něrgešové: Jsou krásně vláčné, voní rumem a chutnají božsky
Léčivý med pomáhá proti bakteriím i kašli. Je lepší světlý, nebo tmavý?
Panettone místo vánočky: Slavný italský moučník voní kandovaným ovocem a díky trojitému kynutí je nadýchaný jako peříčko