Tatarák z olomouckých tvarůžků
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte pochoutku k pivu? Není nic jednoduššího, než připravit tatarák z olomouckých tvarůžků. Všem se budou po této dobrotě sbíhat sliny. Ale zřejmě nebude součástí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte pochoutku k pivu? Není nic jednoduššího, než připravit tatarák z olomouckých tvarůžků. Všem se budou po této dobrotě sbíhat sliny. Ale zřejmě nebude součástí…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý, až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
Do mísy přes kolečko protlačíme brambory, vejce, přidáme, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, koření, hořčici, majolku a promixujeme.
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která…
Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými…
Máte chuť na kuře na smetaně? V tlakovém hrnci máte oběd hotový za pár minut a téměř bez práce. Místo klasické smetany použijete zakysanou, která dodá omáčce osvěžující…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená pro svoji jednoduchou přípravu. Chuť výborně ochuceného vepřového zapečeného se zelím potěší. Spolu s přílohovými noky…
Máte rádi jednoduchá jídla? Pak vyzkoušejte toto vepřové na houbách a jistě si pochutnáte. Cibule, sladká paprika a maso tvoří skvělou kombinaci a houby tomu dodají…
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme,…
Krkovice má své zastánce, ale i odpůrce. Pro jedny maso šťavnaté, pro druhé prostě kus flákoty. My vám přinášíme recept na jednoduché zpracování krkovice, které si…
Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Fazole, kukuřice a chilli, to jsou charakteristické suroviny pro mexickou kuchyni. Pikantní červené fazole dušené v rajčatovo-paprikové omáčce jsou velmi oblíbené, proto…
Rychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký…
Chuťově bohatá omáčka z vepřové plece a hořčice. Možná vás překvapí, že stačí jen pár surovin a přesto si skvěle pochutnáte. Doplněná rýží nebo knedlíkem bude skvělá.…
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny…
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a…
Dušené vepřové maso je velmi oblíbené. Jeho příprava patří mezi jednodušší a lze ho výborně dochutit. Kýta připravená na cibuli může působit všedně, ale pokud si dáte…
Kvalitní uzená šunka, máslo, jemná smetana a hořčice pro pikantní tečku - ušleháním těchto surovin vznikne nadýchaná pěna. Ozdobným kornoutem ji nanášíme na chlebíčky…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Tento lahodný pokrm pocházející z Maďarska je už i u nás v Česku jako doma. Je to díky šťavnatému vepřovému masu, které získá šmrnc přidáním kyselkavého zelí. Spolu s…
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Vynikající carpaccio z hub: To hříbkové podle původního italského receptu je originálním předkrmem
Farmářka vysvětlila, jak skladovat brambory i v paneláku: Stačí dodržet dvě základní věci, na balkon ale nespoléhejte, radí