Pomazánka z uzené parenici se šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající pomazánka z uzené parenicy skvěle doplní jakékoliv pohoštění a přijde vhod i jako lehká večeře či snídaně pro rodinu nebo svačina na výlet. Chlebíčky s touto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 138 kJ / 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 7,30 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Vynikající pomazánka z uzené parenicy skvěle doplní jakékoliv pohoštění a přijde vhod i jako lehká večeře či snídaně pro rodinu nebo svačina na výlet. Chlebíčky s touto…
1.( obrázek č. 1) Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem. Z vejce, mouky a vody nebo…
Kuřecí řízky nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu dáme nakrájenou klobásu a sýr parenica (uzená nebo neuzená - jak kdo má raději). Řízek přeložíme,…
Parenicu nastrouháme nadrobno na struhadle, přidáme Lučinu, zakysanou smetanu, Ramu, hořčici, debrecínku, nať a osolíme. Mažeme na chléb ( nejlépe domácí :-) ) a…
Brambory si nakrájíme asi na 1cm plátky, mezi které klademe plátky sýru, šunky, posekaná sušená rajčata a rozmarýn. Aby nám vše drželo, spíchneme to špejlí. Potřeme…
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň,…
Brambory důkladně omyjeme, šalotku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které vysušíme utěrkou.Sýry nastrouháme.Uzené maso pokrájíme na malé kousky.Pekáček nebo misku…
Klobásu opláchneme, osušíme a stočíme do spirálek pomocí špejlí. Z uvedených surovin připravíme těstíčko, do kterého namočíme spirálky vinné klobásy.Poklademe je na…
Do bramborové kaše přidáme hrubou mouku podle potřeby tak, abychom měli tužší bramborové těsto. Přidáme nahrubo nastrouhanou uzenou parenici, špetku červené sypké…
Kouzlo starých časů: Upečte si fantastické povidlové šátečky bez kynutí! Hotové jsou do hodinky!
Zapomenuté vložky do polévek: Ochutnejte piškotový svítek či vaječné krupky podle Sandtnerky
Zahradnice Andrea vysvětluje: Jak správně zalévat rajčata, kolik vody je potřeba i kdy je na zalévání ten nejlepší čas