Zeleninové koláče s tofu
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Mleté maso smícháme s vejcem, kořením, solí, pepřem, pokrájenou kýtou a vytvoříme kuličky o průměru cca 3 cm, které naskládáme vedle sebe do zapékacího pekáčku.Na omáčku…
Bílé fazole jsem namočila přes noc a uvařila do poloměkka (v neosolené vodě). Na oleji opeču slaninu nakrájenou na nudličky, přidám cibuli a prolisovaný česnek. Přidám…
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej, přidáme slaninu a necháme pustit tuk. Přidáme cibuli a…
Máte chuť na dobré jídlo, ale nechcete trávit hodiny u plotny? Tento pokrm je hotový během chvilky a jistě si na něm pochutnáte. Těstoviny zalijete jednoduchou…
Jedním z typicky letních pokrmů jsou plněné paprikové lusky s rajčatovou omáčkou. Zeleninu zpravidla sesbíráme na zahrádce a dodá nám tak typickou chuť a vůni. Celý…
Tento tradiční zeleninový sicilský pokrm, pojmenovaný po slavné opeře, si vás získá skvělou chutí, kterou tvoří opečený lilek a rajčatová omáčka, a doplňuje čerstvá…
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
V hrnci zahřejeme vývar a přilijeme passatu. Přivedeme k varu a přidáme červenou čočku. Vaříme cca 20 minut, do změknutí čočky.Polévku rozmixujeme na hladký krém, je-li…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Do misky nalejeme rajčatovou passatu, přimícháme semínka a necháme v lednici přes noc nabobtnat. Můžeme použít i rajčatovou šťávu, tomu se ale přizpůsobí množství chia…
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a dáme orestovat na olivovém oleji na pánvičku. Když se maso zatáhne, přidáme chilli sůl, pepř, sójovou a worchestrovou…
Uvaříte těstoviny dle návodu v osolené vodě, ohřejete rajčatovou passatu na talíř, vylijete passatu, dáte na ni uvařené těstoviny, nakrájíte kozí sýr, přepůlíte olivy a…
1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a omahneme na olivovém oleji. Přídáme rýži, kterou jsme předem neproplachovali a chvíli smažíme. 2. Do rýže postupně přiléváme…
Lilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu,…
Nejdřív si nakrájíme všechnu zeleninu na menší kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme.Cibuli orestujeme na oleji a krátce opečeme i česnek. Poté přidáme batáty…
Nejprve připravíme zeleninu. Oškrábané brambory nakrájíme na drobno a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, dýni vydlabeme a nasekáme na menší kostičky. Jarní…
Rajčata rozpůlíme, rozložíme na plech řeznou stranou nahoru, zakápneme olejem a dáme do trouby předehřáté na 180 °. Pečeme půl hodiny, troubu stáhneme na 120° a …
Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na…
Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nasekáme nadrobno, očištěný česnek nakrájíme na plátky. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na kostičky. Podle návodu na obalu dáme vařit…
1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený…
Masová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…