Zelný guláš s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenZelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno a uzené na kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova.Přidáme maso a chvíli opékáme. Přisypeme papriku, kmín a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno a uzené na kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova.Přidáme maso a chvíli opékáme. Přisypeme papriku, kmín a…
Bravčové kotlety si naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici na oleji. Preložíme do pekáča, z uvedených surovín vymiešame zálievku, ktorou mäso zalejeme a…
Křidélka osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou.Ve větším kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky a vložíme kuřecí křidélka. Dusíme do…
Maso varime ve vode 30 minut. Nechame trochu vychladnout a obalime ve smesi oleje, stavy z grepu, ketjapu, rozetreneho cesneku, kminu, rozmarinu a chilli pasty a soli…
Játra propláchneme, osušíme a překrájíme na přiměřené kousky. Zeleninu očistíme, pokrájíme, lehce posolíme. Na špejle postupně napichujeme podle vlastního uvážení, pokud…
Hovězí, vepřové, kuřecí maso naklepeme na tenko, potřeme našprtaným (plochou nože rozmačkaným) česnekem, hořčicí a okořeníme.Přidáme plátek anglické slaniny, krkovičku,…
Šunku a sýr nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky a cibuli na půlkolečka. Vše smícháme s majonézou, hořčicí a zbytkem surovin.Salát dochutíme čerstvě mletým pepřem a…
Krůtí křída pomažeme směsí hořčice, sojové omáčky, chilli pasty, můžeme přidat trochu medu, zavařeniny nebo kečupu - podle vlastní chuti a zvyklostí, obložíme čtvrtkami…
Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme, ostatní suroviny na maso dáme do hmoždíře a…
Pefrect Pastu propláchneme pod proudem horké vody. Osolíme a ochutíme chilli pastou podle chuti. Přidáme pokrájené avokádo, rukolu a můžeme zakápnout balsamicem.
Plátky masa na okrajích nařízneme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zpěníme ji a vše zaljeme vývarem.…
Smícháme složky marinády, vložíme krevety a za občasného promíchání necháme 30 minut odležet. Do vařící vody vložíme na 2 minuty růžičky brokolice a ochladíme pod…
Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku…
Nakrájíme cuketu, jarní cibulku a limetku.Na pánvi připravíme osolené a opepřené mleté vepřové maso.Tortillu namažeme bílým jogurtem, přidáme cuketu, jarní cibulku,…
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na karbanátky.Karbanátky pak vložíme na plech s pečícím papírem nebo olejem a pečeme na 200 °C asi 13 minut.Mezitím připravíme…
Z oleje, chilli, cukru a zbytku přísad připravíme marinádu. Štiku nakrájíme na větší kousky. Vmícháme marinádu a rybku pěkně marinádou obalíme.Odložíme do druhého dne do…
Nejdříve očistíme krevety- odtrhneme hlavu, oloupeme krunýř, na hřbetu uděláme řez a vyndáme cévu. Vývar nalijeme do kastrolu a dáme na prudký plamen. Přivedeme ho k…
Nejprve si nastavte Lauben sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte na 88 °C a délku vaření na 1:45 hod.Nakrájejte šalotku a česnek spolu s mrkví a…
Vepřové maso je vhodné k různorodým tepelným úpravám. V tomto receptu nejprve plátky krkovice zprudka orestujeme a poté je dusíme s cibulí a houbami doměkka. Na závěr…
Tento recept spojuje sladkost medu s jemnou kyselostí vína, což vytváří neodolatelnou marinádu, která maso dokonale zjemní a dodá mu jedinečný šmrnc. Grilovaná stehýnka…
Máslové fazole jsou opravdu lahodné a ve spojení s červenou čočkou a dýní hokaido tvoří skvělé jídlo, které zahřeje i zasytí. Všechny suroviny spojuje pikantní rajčatová…
Bulgurové placky s lilkem, inspirované tradičním pokrmem kibbeh, představují lahodnou kombinaci chutí, která potěší milovníky blízkovýchodní kuchyně. Kibbeh je skvělý…
Tyto vepřové nudličky se zeleninou jsou lahodným pokrmem, inspirovaným balkánskou kuchyní. Kousky vepřového masa jsou marinovány a rychle osmaženy, což jim dodá…
Listové košíčky se zeleninou jsou skvělou volbou pro lehký a chutný předkrm nebo pohoštění. Křehké listové těsto v kombinaci s jemnou zeleninovou náplní tvoří dokonalý…