Pomazánka z lučiny a tresčích jater
Recept ještě nebyl hodnocenZ tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Utřeme máslo se sardelovou pastou a Lučinou. Pomazánkou slabě potřeme kolečka rohlíků. Ozdobíme plátky tvarůžků,kousky rajčat nebo papriky a spíchneme párátkem.
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
Uvaříme ve slupce 2 brambory, po oloupání a vychladnutí je nastrouháme a smícháme se solí, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, lžičkou sardelové pasty a…
Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.V pánvi rozehřejeme máslo s olejem…
Z konzervy makrel slijeme olej.Makrely přidáme k pomazánkovému máslu, přidáme sardelovou pastu a vše důkladně rozmixujeme.Poté vmícháme drobně nakrájenou cibuli a mažeme…
Ze sardinek slijeme olej. Máslo se sádlem dáme do misky, přidáme k nim slité sardinky a pomocí vidličky je rozmačkáme.Přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli,…
Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem. Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při…
Dáme vařit osolenou vodu a při začátku vaření přidáme srdce s bobkovým listem, pepřem a vaříme do měkka. Po uvaření dáme hned srdce do studené vody a vychladlé krájíme…
Snadné a rychlé masové nudličky jsou skvělým obědem či večeří v uspěchaném dni. Tento recept přináší restované hovězí nudličky s dušenými houbami a kousky nakládaných…
Veku rozkrojíme příčně napůl, (jako bychom ji krájeli na chlebíčky).Vnitřek vydlabeme a spojíme ho s máslem, hořčicí, utřenými sardinkami i s olejem a s nakrájenými…
Sumce posolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet v lednici. Vejce rozmícháme se lžičkou sardelové pasty a moukou a přidáme do těstíčka corn flakesy…
Maso naklepeme, osolíme. Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu. Pastou potřeme maso, svineme do…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, potřeme máslem umíchaným se sardelovou pastou a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladu. Nejlépe do druhého dne. Nařízneme…
Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny. Rohlíky nebo veku či bagetky nakrájíme na kolečka a pomocí zdobicího sáčku na ně nanášíme…
Do misky se základní majonézou přidáme všechny přísady velmi jemně a nadrobno posekané nebo postrouhané. Kdo má rád, může si přidat ještě lžičku jemně nasekaných hub…
Z másla, sardelové pasty, citronové šťávy a pepře umícháme pastu, kterou potřeme porce ryb. Položíme na pekáček, zalijeme smetanou a ve vyhřáté troubě pečeme na 200…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme…
Krkovičku nařežeme, ale nedořízneme, asi na jeden a půl centimetru, mezery vymažeme sardelovou pastou, vložíme kousky cibule a plátek rolky nebo slaniny. Maso okořeníme…
V hrnci rozehřejeme sádlo, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, promícháme, přidáme na kostky nakrájené maso a za občasného míchání maso…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a následně maso s rýží. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a kečup. Dodáme koření, prolisovaný česnek, sardelovou pastu a případně…
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?