Hummus - základní recept
Recept ještě nebyl hodnocenArabský cizrnový hummus je velmi chutný jednoduchý pokrm plný vitamínů. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou (např. mrkev, řapíkatý celer,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 628 kJ / 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 52,00 g |
– nasycené | 8,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 20,00 g |
–– polynenasycené | 24,00 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný jednoduchý pokrm plný vitamínů. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou (např. mrkev, řapíkatý celer,…
Z avokáda odstraníme slupku, vidličkou v misce rozmačkáme a zalijeme citronovou šťávou. Z rajčat odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno.Přidáme nahrubo nastrouhaná…
Cizrnu dáme do kastrůlku, přidáme jedlou sodu a necháme ji asi 20 minut povařit doměkka.Scedíme vodu a ještě vlažnou ji nasypeme do mixéru, podlijeme vodou a pomalu…
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii.…
Neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě, po částečném zchladnutí ji oloupeme a jemně nastrouháme.Propláchnutou okapanou cizrnu, česnek, tahini, papričku a řepu…
1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky 2. pridáme 3PL octu 3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky 4. po vybratí z…
Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat. Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho…
I když paprika chutná skvěle i čerstvá, pečení její chuť a vůni ještě zvýrazní. Z pečené papriky a cizrny můžeme připravit lahodnou pikantní pomazánku. V jemné variantě…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…
Guacamole: Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužninu a vidličkou ji trochu rozmačkáme. Rajče rozpůlíme a odstraníme tekutý vnitřek (můžeme si ho…
Cizrnu zalijeme trochou studené vody a rozmixujeme dohladka. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vznikla hladká pomazánka. Vmícháme sezamovou pastu, olej a hořčičnou…
Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme…
Do mixéru dáme asi 1/4 l vody a nasypeme arašídy. Pokud máme nesolené arašídy, osolíme. Zpočátku mixujeme zvolna, za chvíli rychlost zvýšíme, případně doléváme vodu,…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
V prvním kroku vyrobíme hummus. Rozmixujeme vařenou cizrnu, při mixování přidáme sezamovou pastu tahini a postupně olivový olej tak, abychom získali hladkou kaši. Kaše…
Čočku vypereme, zalijeme 3 hrnky vody a uvaříme do měkká. Necháme vychladnout.Čočku, prolisované stroužky česneku, sezamovou pastu a olivový olej vložíme do food…
Květák rozebereme na růžičky a ve vyšší vrstvě oleje jej osmažíme dozlatova. Cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme stejně jako květák. Vše přendáme do zapékací mísy…
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a podlijeme půl hrnkem vody. Přisypeme…
Maso odblaníme a otřeme vlhkou utěrkou. Nakrájíme přes vlákno na tenké proužky. Smícháme všechny ingredience na marinádu a maso v ní necháme marinovat aspoň 2 hodiny v…
Lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Připravíme těstíčko prošleháním vejce, mouky a soli. Plátky lilku postupně namočíme v těstíčku a osmažíme v rozehřátém oleji.Na…
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička