Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pastiňák - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie351 kJ /
84 kcal
Bílkoviny1,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,60 g
Tuky0,40 g
– nasycené0,16 g
– nenasycené0,18 g
–– mononenasycené0,16 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,00 g
– cukry4,80 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Klasická bramboračka

Klasická bramboračka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…

Kyslikovic

60 min

Zeleninová směs

Zeleninová směs

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Veškeré váhy po očištění zeleniny Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout,…

Zeleninová směs nejen do polévek

Zeleninová směs nejen do polévek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…

Slepice na zelenině

Slepice na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z…

Zeleninová polévka s koriandrem

Zeleninová polévka s koriandrem

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a postrouháme podélně na tenké pláty nebo tenké nudličky (nejlépe škrabkou na sýr a pak pokrájet podélně na nudle...), koření…

honzam

45 min

Polévka karbanátek

Polévka karbanátek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mleté maso dáme do prostorné misky. Přidejte rýži, olej a na jemno nakrájenou cibulku a vejce. Dochutíme solí a pepřem a míchejte, dokud se to nespojí. Děláme kuličky…

Teplý celerový salát

Teplý celerový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Celer, mrkev, pastiňák a brambory okrájíme a nakrájíme na kostečky. V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí.Máslo rozpustíme, dáme na něj celer a necháme ho chvilku…

Pastinák glazovaný

Pastinák glazovaný

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to…

1 2