Patizonové placičky se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme, pak k ní přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova.Patizon oloupeme a zbavíme jadérek. Nastrouháme na hrubém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme, pak k ní přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova.Patizon oloupeme a zbavíme jadérek. Nastrouháme na hrubém…
Patizón nastrúhame nahrubo.Premiešame so žĺtkami, vločkami, múkou a soľou. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Lyžicou naberáme a tvoríme na rozpálenom oleji…
Cuketu i patizon omyjeme, patizon zbavíme jadérek a oboje nakrájíme na 1cm silné plátky, které lehce posolíme a posypeme vegetou. Obalujeme v klasickém trojobalu,…
Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme ! Semená vydlabeme von. Mleté mäso zmiešame s na kocky narezaným syrom a slaninou, sekanou vňaťou a cibuľkou, nadrobno…
Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného…
Patizon oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme na hrubším ("kedlubnovém") struhadle. Cibuli nakrájíme, můžeme (ale nemusíme) ji osmahnout na trošce oleje. Vše smícháme,…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými…
Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali…
Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci smažení cibule…
K mletému masu přidáme omytou pokrájenou cibulku s natí, omytá pokrájená rajčátka a další uvedené suroviny. Vše dobře promícháme a necháme do druhého dne v lednici…
Olej smícháme s hořčicí. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny. Cibulku…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, společně s novým kořením a bobkovým listem nebo drceným kmínem dle chuti. Osmaženou cibuli zaprášíme…
Patizón najemno nastrúhame.Pridáme žĺtky, prelisovaný cesnak, oregano, bazalku a soľ. Premiešame.Vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.Nakoniec postupne pridávame krupičku,…
Pokud máme mladou cuketu a patizón, není potřeba je loupat. V opačném případě slupku oloupeme spolu s brambory a vše nastrouháme na hrubém struhadle. Do směsi nakrájíme…
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit…
Patizon je jedním z druhů dýně, jeho příbuzný je například cuketa. Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v…
Patizon je oblíbená plodina netradičního tvaru, díky čemuž je často nazýván jako létající talíř. Snadný a chutný pokrm připravíme z plátků patizonu, uzenin, sýrů a…
Patison na grilu připravíme snadno a rychle a jeho výborná chuť příjemně překvapí. Nejprve ho obalíme v jogurtové omáčce ochucené rajčaty, olivami a česnekem a poté…
Patison můžeme díky jeho neutrální chuti využít ve spoustě receptů. Skvělý je například zapékaný spolu s rajčaty a česnekem. Dodáme mu chuť bylinkami, zalijeme vejci a…
Krémová minestrone je lahodná italská polévka, která v sobě spojuje bohatou chuť čerstvé zeleniny a jemného krému. Tato hustá polévka je ideální volbou pro chladné dny,…
Restovaný patizon je jednoduché a chutné jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a křupavou texturou. Rychlá příprava z něj dělá skvělou volbu pro lehký oběd nebo večeři.…
Špízy jsou buď součástí letního grilování nebo je můžeme doma, v teple, třeba opéct na pánvi. Poskládat je tentokrát můžeme z kuřecího masa, barevných paprik, cibule a…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…