Poctivá květáková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKvětáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 132 kJ / 32 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Vajíčková pomazánka bývala hitem dřívějších let, je ale tak dobrá, že se na špičce drží dodnes. Vydatná pomazánka je skvělá na krajíčku čerstvého chleba k snídani nebo k…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Vídeňský bramborový salát není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem s hořčicí. Salát je díky kyselkavé chuti příjemně osvěžující a skvěle se…
Tvarůžky, nebo také syrečky, buď milujete nebo nesnášíte. Nejen že skvěle chutnají, ale navíc jsou zdravé, protože obsahují vysoké procento bílkovin a žádný tuk.…
Jednoduchý recept, který zachrání každý večírek, ale posluží i hladovcům ke svačině nebo k večeři. Hermelínová pomazánka patří ke stálicím české studené kuchyně. Stačí…
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Křupavá topinka obložená pikantní masovou směsí, nezní to skvěle? S naším receptem tuto dobrotu připravíte snadno a rychle doma. Hodí se jako večeře, ale i jako chuťovka…
Kuře bez nádivky není tak nějak úplné. Proměňte obyčejné jídlo ve slavnostní a zkuste klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Je jen z několika málo surovin. Rozdíl…
Ale ať už chcete oslnit kohokoli, s dobrým řízkem se vám to povede vždycky, protože vegetariáni jsou stále ještě v menšině. Vyzkoušejte obrácené řízky z kuřecího masa.…
Toto lehké, voňavé a na přípravu nenáročné jídlo skvěle poslouží jako rychlý oběd, když jste v časové nouzi. Základ omáčky tvoří samozřejmě sýr, tavený i tvrdý, a je…
Nezapomenutelná retro dobrota, která se těší velké oblibě dodnes, to je salámová pomazánka. Připravenou ji máte raz dva a surovin budete potřebovat jen pár. Není to…
Občas se nám v kuchyni nedaří tak, jak si představujeme, ale nakonec přeci jen vykouzlíme úžasné jídlo. Tyto dýňové placičky jsou toho důkazem. Mají jemnou, lehce…
Domácí kuřecí nudlová polévka je osvědčenou klasikou, která dokáže zahřát a zklidnit nejen žaludek, ale i duši. Voňavý kuřecí vývar s jemnými nudlemi, kousky šťavnatého…
Poctivé zeleninové placičky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z brambor, cukety či kapusty. Proč ale nezkusit něco nového? Například…
Zdravější varianta oblíbených smažených květákových placiček se peče v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Nejen že ušetříme čas, který bychom prostáli u plotny,…
Recept na rychlou a jednoduchou vaječnou omeletu zvládnou i ti, kteří v kuchyni nepobývají moc často. Vaječnou omeletu můžete naplnit třebas šunkou, dušenými houbami,…
Někdo si oběd bez polévky nedokáže představit. Tato klasická ho určitě potěší. V mžiku je hotová. Navíc je plná zeleniny, zahuštěná vejcem a dětskou krupicí. Velmi…
Cottage můžete využít pro přípravu všech možných druhů pomazánek, stačí do něj přidat libovolnou zeleninu, vejce, nebo čerstvé bylinky. Navíc obsahuje v jedné porci jen…
Obalované řízky máme rádi, ať už jsou z vepřového, telecího nebo kuřecího masa. Nemusíme je smažit jen v klasickém trojobalu. Tentokrát si připravíme kuřecí prsa v…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Kuřecí prsa v jemné omáčce budou skvělou večeří, kterou se zavděčíte i těm nejnáročnějším strávníkům a připraví ji i začátečníci. Ke smetanové omáčce z kuřecího vývaru…
Kaldoun je vydatná staročeská polévka, díky které využijeme i droby. Ty doměkka povaříme, přidáme k nim nakrájenou zeleninu a polévku zahustíme světlou jíškou. Polévku…
Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou.…
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Čokoláda s láskou k deštným pralesům. Z šesti nových příchutí si vyberou všichni milovníci čokolády
Okurková voda je zdravá limonáda plná vitamínů a bez cukru. Hravě ji připravíte i doma