Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prsa v jemné omáčce budou skvělou večeří, kterou se zavděčíte i těm nejnáročnějším strávníkům a připraví ji i začátečníci. Ke smetanové omáčce z kuřecího vývaru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prsa v jemné omáčce budou skvělou večeří, kterou se zavděčíte i těm nejnáročnějším strávníkům a připraví ji i začátečníci. Ke smetanové omáčce z kuřecího vývaru…
Cottage můžete využít pro přípravu všech možných druhů pomazánek, stačí do něj přidat libovolnou zeleninu, vejce, nebo čerstvé bylinky. Navíc obsahuje v jedné porci jen…
Zdravější varianta oblíbených smažených květákových placiček se peče v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Nejen že ušetříme čas, který bychom prostáli u plotny,…
Eidam nastrouháme najemno. V misce rozetřeme tavený sýr s rozmačkaným česnekem a špetkou pepře. Přimícháme nastrouhaný eidam a nasekané bylinky.Ze směsi utvoříme kuličky…
Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Poctivé zeleninové placičky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z brambor, cukety či kapusty. Proč ale nezkusit něco nového? Například…
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…
Milionovou polévku oceníme, pokud potřebujeme uvařit vydatnou, ale jednoduchou a rychlou polévku. Stačí nám k tomu vývar, trochu kořenové zeleniny, krupička a bylinky.…
Lahodná pomazánka z krabích tyčinek je velmi oblíbená, neboť je snadná, rychlá, nenáročná na suroviny, chutná všem a krásně vypadá. Určitě s ní vyzkoušejte pohostit…
Frankfurtská polévka jedině s frankfurtským párkem. Ale může být i jiný, kvalitní, který udělá v polévce skvělou vůni i chuť. Dochutíme majoránkou, bazalkou a pažitkou.…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Pomazánky jsou skvělým a rychlým způsobem jak zahnat hlad a zasytit celou rodinu. Čerstvé ředkvičky s jejich štiplavou chutí doplní vařená vajíčka, sýr, majonéza a také…
Těstoviny nikdy nezklamou, když je potřeba něco rychle vykouzlit na stůl. Během chvilky připravíme lehký oběd nebo večeři a podáváme společně se zeleninovým salátem,…
Nakrájíme si nadrobno cibulku, kterou lehce orestujeme na oleji. Nakrájíme si maso na nudličky, osolíme a opepříme. Přidáme ho k cibulce a restujeme dozlatova. Přidáme…
Plněné tortilly získávají čím dál více na oblíbenosti a není se čemu divit. Pokud koupíte hotové placky, stačí je naplnit a během chvilky máte hotovo. Zkuste si…
Jemná, nadýchaná a lehce pikantní pomazánka, kterou si můžete připravit na snídani nebo na večeři. Tvaroh se smetanou dochutíme čerstvou pažitkou ze zahrádky, která dodá…
Levné bramborové jídlo našich babiček bude znát jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu.
Cuketový tatarák je zeleninová dobrota, kterou snadno připravíme třeba jako letní večeři. Základem je větší cuketa. Nastrouhanou nebo drobně nakrájenou zeleninu…
postup: dame varit vodu na spagety nez se uvari naliji do panve, nejlepe do woku pokud mame,olej a dam rozehrat, mezitim nakrajim cibuli, prihodim ji na olej,…
Hledáte jemnou pomazánku pro rodinu k večeři, něco se zeleninou pro děti do školy, něco s tvarohem po pořádném cvičení nebo něco snadného k víkendové svačině?…
Menší řízky ze smaženého, drobně krájeného kuřecího masa ve vaječném těstíčku mají jemnou chuť. Nejsou pracné, ani jejich příprava není zdlouhavá, a výsledek je nejen…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Netradiční recepty z melounu: Dejte si ho s balkánským sýrem nebo s vínem!
Levné vaření: Dušené zelí s brambory, placičky z ovesných vloček nebo kari z červené čočky vyjdou na pár korun
Odkud se vzalo zdobení vajec a podávání jehněčího? Poznejte historii velikonočních pokrmů