Krůtí stehno s velikonoční nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenPečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté a v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté a v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na…
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…
Brambory nastrouháme, škvarky umeleme nebo nasekáme nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami a na plech vyložený pečícím papírem rukama tvoříme šišky.Pečeme v troubě…
Z pom. másla, nastrouhaných tvarůžků, cibulky, kapie, pažitky, piva a špetky cukru umícháme pomazánku, kterou necháme dobře uležet alespoň do večera v lednici. Můžeme,…
Uzenému lososu sluší podklad ze smetanového sýra. Dobře zkombinovaná pomazánka nepotřebuje mnoho cenově náročnější ryby na povrchu aby dobře chutnala při rodinné oslavě.…
Výbornou tatarskou omáčku můžete připravit během chvíle, z několika surovin, v pohodlí vašeho domova. Okurky jí dodají lehce kyselou chuť, která krásně vynikne v…
Zahřejeme olej a zasypeme jej krupicí. Mícháme, dokud jíška nezezlátne, pak odstavíme.Vajíčka rozšleháme s nasekanou šalvějí a 1 lžící nasekané petrželky a přidáme k…
Oblíbené jídlo na jehle, známé z letních středomořských dovolených. Jednoduše připravitelné jídlo s luxusním výsledným efektem. Miluji ho děti i dospělí. Pokud máme…
Losos patří mezi velmi oblíbené ryby jednak kvůli chuti, ale také díky rychlé přípravě. Filety jsou navíc bez kostí. Černá čočka díky své zemité chuti s lososem skvěle…
Křupavé, voňavé a lehce stravitelné! Bylinkové bramboráky z trouby jsou skvělou alternativou ke klasickým smaženým bramborákům. Díky pečení na plechu jsou méně mastné,…
Dozlatova upečená nádivka, krásně křupavá na povrchu, patří mezi oblíbené jarní a velikonoční pokrmy. Nádivku plnou uzeného a kuřecího masa můžete podávat samotnou nebo…
Zapečené těstoviny s drůbežím masem jsou jednoduchým a rychlým jídlem pro všední den. Kuřecí maso můžeme obměnit za vepřové maso, uzeninu, nebo zeleninu - pokaždé…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Tato slaná nepečená roláda je výborná jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako slavnostní večeře pro vaše nejbližší. Na náplň můžete použít téměř všechno, co najdete doma…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Lahodný svěží salát z křupavé zeleniny ochutíme jednoduchou jogurtovou zálivkou. Můžeme si ho dát jen tak ke svačině, nebo podávat jako příjemné osvěžení k hlavnímu…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to.…
Pomazánka z krátce dušených rajčat se sýrem a pažitkou, je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři nebo víkendovou svačinu. Lahodnou směsí si můžete obložit…
Párky podélně rozřízneme, ale ne až do konce. Na plech s pečícím papírem si položíme plátky slaniny. Na každý plátek slaniny položíme párek, opatrně doprostřed…
Játra nařežeme na menší kousky, šunku+anglickou slaninu+cibuli+tvarůžky nařežeme nadrobno a dáme k játrům, nastrouháme nivu, posypeme solamylem, pažitkou, posolíme a…
Pohanku zalijeme dvojnásobným objemem vody, osolíme a vaříme 2-3 min. Odstavíme a necháme asi 30 min. dojít pod pokličkou.Nakrájenou cibuli osmažíme, přidáme prolisovaný…
Na oleji s máslem orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a přidáme scezené houby. Přidáme prolisovaný česnek a smetanu a…