Barevná rýže s tuňákem
Recept ještě nebyl hodnocenJeden hrnček ryže zmiešame s kurkumou a 2 lyžicami šťavy z tuniaka.Druhý hrnček ryže zmiešame s kečupom a paprikou.Tuniaka scedíme a premiešame s pažitkou.Do kovového…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jeden hrnček ryže zmiešame s kurkumou a 2 lyžicami šťavy z tuniaka.Druhý hrnček ryže zmiešame s kečupom a paprikou.Tuniaka scedíme a premiešame s pažitkou.Do kovového…
Maso osolíme a okořeníme. Opečeme jej z obou stran na pánvi s olejem. Když je maso opečené, vyjmeme ho a uchováme v teple. Do stejné pánve vlijeme smetanu, necháme…
Česnek rozmačkáme a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí.
Uvaříme si vejce natvrdo. Když vychladne, tak jej nastrouháme. Krabí tyčinky vyndáme z papírových obalů a rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tvrdý sýr, slaninu a…
Na sádle osmahneme dozlatova cibulku, přimícháme mletou papriku, zalijeme hned vývarem. Přidáme kysané zelí a koření (bobkový list, pepř, nové koření) a vaříme do…
Housky nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Když se mléko vsákne, přidáme strouhaný balkánský sýr, pažitku a vajíčko. Pokud je směs řidší, nastavíme ji…
Nevím tak přesně kolik čeho, protože to dělám vždycky od oka, prostě záleží, kolik toho chcete. Asi 2 hrníčky ovesných vloček ( můžou být ty jemné) zalít mlékem aby…
Nejprve si uvaříme kroupy téměř do měkka. Do druhého hrnce dáme rozpustit máslo, dáme na něj mírně osmažit nakrájenou cibulku na jemno a česnek na plátky. Zatím co se…
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka a položíme na dno pomalého hrnce. Vložíme oloupanou cibuli a česnek v celku, dále vsypeme kroupy.…
Drobně nakrájené pečivo přelijeme mlékem a necháme je vsáknout. Na lžíci oleje zpěníme na nudličky nakrájenou slaninu a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na…
Lovecký salám a vajíčko natvrdo nastrouháme do misky, přidáme sýry, máslo, rozmačkaný česnek, zakysanou smetanu, zakápneme worcesterem a sojovou omáčkou - můžeme…
Rozmícháme vejce , přidáme sojovku ,rybí omáčku , kari, olej, česnek, chilli, uplně na droboučko porek, škrob, tolik aby byla hustší kašička, sůl, vše dobře promícháme…
Máslo necháme rozpustit v hlubší pánvi. Poklademe na něj filé a dusíme. Dusíme tak dlouho dokud se nerozpadne na kousky. Podušené filé podle chuti osolíme a posypeme…
Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na lžíci másla a lžíci oleje do sklovata. Rozdrobíme droždí a až se rozvoní, zalijeme rozkvedlanými vejci, které jsme osolili a…
Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu,…
Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do…
Karfiol ( brokolicu ) rozoberieme na malé ružičky, zalejeme vriacou vodou a 3 min necháme blanšírovať. Potom scedíme. Lístkové cesto vyvaľkáme do kruhu a vyložíme ním…
Namočenou cizrnu uvaříme do měkka v čerstvé vodě. Když je uvařená, pustíme do ní proudem studenou vodu a cizrnu jemně mneme mezi prsty, tak se jednoduše odstraní slupky.…
Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na plátky narezané šampiňóny a 10 minut podusíme.Pridáme pohánku, zalejeme vriacou vodou a privedieme opäť k varu.…
Na oleji orestujeme do zlata kocky knedlíka, pridáme kolieska klobásky, zalejeme rozšľahanými vajíčkami a necháme stuhnúť. Posypeme pažitkou a, ak máme chuť, pokvapkáme…
Brambory kartáčkem dobře očistíme a i se slupkou je vložíme do vařící vody a necháme 15 minut vařit. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Předvařené brambory…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Pór narežeme na tenučké kolieska, pridáme nastrúhané jablko, pažitku, nastrúhaný syr a premiešame.Olej, soľ a biele korenie premiešame s jogurtom a pridáme do šalátu…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Smažená kuřecí stehna s kostí: Štavnaté a jemné masíčko v klasickém trojobalu skvěle chutná a na přípravu je snadné
Trhaný chléb Josefa Maršálka voní česnekem a špenátem: Vláčnost mu dodá správný poměr celozrnné mouky, říká cukrář
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky