Zapečené brambory - "svobodné"
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve nakrájejte špek a cibuli na drobnější kostičky, stroužek česneku nakrájejte na plátky, kuřecí prsíčka na cca 1-2 cm velké kostičky.Pokud chcete použít trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve nakrájejte špek a cibuli na drobnější kostičky, stroužek česneku nakrájejte na plátky, kuřecí prsíčka na cca 1-2 cm velké kostičky.Pokud chcete použít trochu…
Rostou? Jste vášniví houbaři, máte nasbíráno spoustu hub a nevíte, co s nimi? Přidejte je do vývaru z vepřového srdce a pochutnejte si na netradiční a silné polévce. S…
Tvaroh a banán rozmixujeme.Ochutíme šťavou a premiešame so sekanou pažitkou.Mažeme na chlieb, pečivo a ozdobíme plátkom šunky a zeleninou.
Pórek očistíme, rozkrájíme podle velikosti kastrolu, svážeme do svazků, aby se nerozcupoval a uvaříme ve slané vodě. Necháme dobře odkapat a vychladit.Olej, ocet, pepř a…
Chlieb nakrájame na malé kocôčky 1x1x1 cm. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a vsypeme kocky chleba. Za stáleho miešania orestujeme…
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mangold očistěte a jeho listy nakrájejte na proužky. Použila jsem i stonky, které jsem nakrájela na malé kousky. Jarní…
Uzený sýr nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve, přidáme mléko a za stálého míchání rozpustíme. Přidáme trochu soli, mletého pepře, hořčici, worcester, nakrájenou…
Z květáku vyřízneme košťál a rozebereme ho na růžičky. V hrnci přivedeme vodu k varu a necháme květák vařit cca 10 minut dokud nezměkne.Uvařený a scezený květák v…
Receptů na polévku z květáku je nepřeberné množství. Vyzkoušejte pikantní krémovou. Dobře chutná a jako bonus je bez laktózy a bez lepku.
Jednoduchá a rychlá pomazánka bez vaření. Připravíme ji z jemně nastrouhané mrkve a sýrů. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou pažitkou a podáváme na oblíbeném pečivu nebo…
Cibuli nakrájíme na kolečka, vnitřky vyndáme a nasekáme nadrobno.Vnější kolečka naklademe na pánev potřenou olejem.Do misky k nakrájené cibuli vklepneme vejce, přidáme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na půlkolečka a brambory na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, děrovanou lžící vytáhneme a odložíme.Do tuku…
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 7-7,5 minuty. Rychle zchladíme studenou vodou. Pak vejce opatrně oloupeme, žloutky jsou krásně krémové.Do misky nakrájíme cibuli a…
Kroupy propláchneme vodou a dáme vařit do vývaru nebo lehce osolené vody.Celer nakrájíme na menší kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. K téměř měkkým kroupám přidáme…
Do misky nastrouháme najemno sýr, mrkev i česnek a nahrubo předem uvařená vychladlá vejce.Osolíme, opepříme a smícháme s domácí majonézou nebo Hellmannś. Nakonec…
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody.Bryndzu v miske zmiešame so smotanou, po troche pridáme horúcu polievku (vodu zo zemiakov), neustále…
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Oloupané brambory, rajčátka, hermelín a cibuli nakrájíme na kousky. Vše osolíme, opepříme a přidáme bylinky.Vejce rozmícháme se smetanou a smícháme s bramborovou směsí.…
Smícháme sýr cottage s jemně nasekaným nebo nahrubo nastrouhaným vejcem a nasekanou pažitkou, ochutíme solí a pepřem.Tortillu potřeme pomazánkovým máslem a posypeme…
Bramborové placky jsou vylepšené medvědím česnekem. Je možné je vyzkoušet nejlépe na jaře, v době sezóny medvědího česneku. Výborný nápad na zpracování brambor z…
Výživný salát z luštěnin má jednoduchou a rychlou přípravu díky využití konzerv. Ve spojení se zelím a jarními bylinkami bude i úžasnou vitamínovou bombou. Sezóna…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Králičí hřbet vykostíme a kost dáme vařit na vývar, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, 1 malou cibuli, česnek a sůl.Na oleji s…
Na mase z jedné strany uděláme hlubší zářezy do kříže (jako když nařezáváme kůžičku). Osolíme, opepříme a promneme rukou, aby se koření dostalo do zářezů.Poté maso…