Řapíkatý bramborový salát k bleskové rybě
Recept ještě nebyl hodnocenRyba a bramborový salát jsou tradičně na Vánoce. V tomto případě si však obdobu svátečního jídla můžete připravit kdykoliv. Svěží salát s řapíkatým celerem doplňuje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ryba a bramborový salát jsou tradičně na Vánoce. V tomto případě si však obdobu svátečního jídla můžete připravit kdykoliv. Svěží salát s řapíkatým celerem doplňuje…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Polévka je grunt, mnohdy nás zasytí tak, že k obědu nepotřebujeme žádné druhé jídlo. Jarní polévka plná zeleniny přijde vždy k chuti. Navíc je rychlá na přípravu, za…
Hermelíny, plněné pažitkou a nasekanými ořechy, zužitkujete jako chuťovku, která se perfektně hodí na obloženou mísu, nebo jako chuťovka k pivu či vínu. Takto vylepšený…
Syté bramborové jídlo, pokud máte chuť na něco dobrého, slaného a bez masa. Pažitka, v tomto případě bude už jen pomyslnou třešničkou na dortu. Pokud si k jídlu vypijeme…
Starší pečivo není nutné vyhazovat. Můžeme z něj připravit jak strouhanku, tak i mlsání na večer k televizi. Z pečiva nakrájíme kousky, ideálně hranolky, a potřeme je…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Připravte si (jak sama pojmenovává tuto polévku autorka receptu) "takovou rychlovku". Druhy vkládané zeleniny můžete střídat podle ročního období, důležitý je základ z…
Ředkvičky se díky své výrazné chuti skvěle hodí na přípravu pomazánky, navíc jdou dobře kombinovat i s dalšími surovinami. V této pomazánce k ředkvičkám přidáme kedlubny…
Vyštípnuté výhonky česneku najdou své využití v kuchyni, jsou totiž šťavnaté, křupavé a mají jemně česnekovou chuť. Vylepšete s nimi klasické snídaňové jídlo - míchaná…
Pokud máte v plánu grilovat, přijde vhod tato rychlá studená omáčka, která skvěle doplňuje grilované maso. Chutná je ale i s pečenými bramborami. Omáčka je jednoduchá a…
Připravte si opravdu svěží pomazánku z Lučiny, s vajíčky a štiplavými ředkvičkami. Využijete ji jak ke snídani, nebo ke svačině. K dobré pomazánce nesmí chybět čerstvé…
Čerstvá jarní zelenina je plná vitamínů. Ředkvičky a kedlubny můžete použít do tvarohové pomazánky se šunkou. Nesmí chybět také čerstvá pažitka. Namažte ji na čerstvý…
Na snídani, na oběd nebo taky na večeři. Takhle variabilní je tato omeleta z vajíček a kukuřičné mouky. Do rozšlehaných vajíček přidáme také šunku a pažitku. Placka tak…
V této výborné polévce použijeme mnoho darů jarní přírody. Kopřivy, popenec, šťovík i sedmikráska nejsou totiž jen plevelem, jsou plné vitamínů a chutnají skvěle.…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné, nebo s…
Rychlým řešením, co zrovna teď připravit na večeři, je vždycky pomazánka. Základní suroviny zpravidla najde každý v lednici a pak do ní přidá, co je po ruce. Třeba…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
Receptů na dobrou pomazánku není nikdo dost. Pomazánku z žervé, jarní cibulky, pažitky a měkkého salámu mažeme na čerstvý chléb a zdobíme plátky ředkviček. Skvělá jarní…
Grilované pikantní krevety jsou dokonalým kulinářským zážitkem pro milovníky mořských plodů a pikantních chutí. Tato delikatesa, připravená na grilu a ochucená směsí…
Kuřecí plátky jsou díky naložení v jogurtu křehčí a šťavnatější. Zároveň lépe nasají chuť koření. Po odležení v lednici je už stačí jen osmažit nebo grilovat. Osmažené…
Tyto špízy z kuřecího a králičího masa, klobás, rajčat a paprik chutnají opravdu skvěle. Během grilování je potíráme lehce pikantní marinádou ze zázvoru a hořčice.…
Kořeněná chuť vinné klobásy se kombinuje s jemně kyselým jogurtem, chutnými zeleninami a bylinkami. Zapečení v troubě dokonale zkaramelizuje klobásu a zeleninu,…