Avokádovo-rajčatový salát
Recept ještě nebyl hodnocen1) V misce smícháme prvních 9 ingrediencí a necháme chvíli uležet v ledničce. 2) Rajčata a avokádo (oloupané) si nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) V misce smícháme prvních 9 ingrediencí a necháme chvíli uležet v ledničce. 2) Rajčata a avokádo (oloupané) si nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme…
Zelí pořádně vymačkáme a nasekáme na drobno. Smícháme s majonézou, křenem a zbytkem surovin.Dochutíme a necháme uležet. Podáváme s pečivem, na jednohubkách a na…
Rybu necháme rozmrazit, osušíme a rozkrojíme na 2 - 3 cm proužky. Osolíme z obou stran a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na hranolky, dáme na rybu a zavineme do rolky…
Petržlen nastrúhame najemno.Pridáme syr, chren, podľa chuti soľ, korenie a pažitku. Premiešame.Ak treba zriediť, pridáme 1-2 lyžice bieleho jogurtu.
Plátky kýty naklepeme a mírně osolíme. Olej s hořčicí a pepřem našleháme a vložíme do něj plátky masa. Necháme aspoň 2 hodiny uležet. Pak dáme na pekáček s veškerou…
Na pánvi a tuku zpěníme cibuli a porek, rozvoníme česnek. Vhodíme očištěné maso a prudce orestujeme do šeda, hned vhodíme papriku a pečlivě promícháme. Podlijeme…
Sýr Ricotta vyklopíme do střední mísy. Jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné kousky. Plátky uzeného lososa nasekáme na velmi drobno a přidáme společně s jarní cibulkou…
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s kváskem a zbytkem přísad. Zpracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou…
Očištěné zelí pokrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy, osolíme, přidáme zhruba lžíci cukru a salát dobře v rukách promneme, aby mírně pustil šťávu. Poté přidáme na…
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu…
Vykostěný a kůže zbavený bůček a plecko umlít na šajbě 6 až 8 mm. Do pomletého přidat sůl i koření a nutně dobře hnětat, nejlépe v hnětači aspoň 15 -20 minut.Do…
Fazolky dáme vařit do lehce osolené vařící vody. Vaříme jen chvilku, každé fazolky jsou jiné, měly by být na skus. Hotové vytáhneme dáme do studené vody.Drobně…
Krůtí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé kousky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme všechny přísady na marinádu a maso důkladně s marinádou promícháme…
Na oleji oprestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky narezanú tekvicu, kurkumu, osolíme a varíme 10 minút. Potom tekvicu rozmixujeme.Vložíme na malé kocky nakrájaný…
Kdo nechce využít pestré nabídky hotových omáček, může si doma připravit tuto dobrotu sám. Stačí jen mít odhodlání a příslušné suroviny. Pokud se tak rozhodnete, podle…
Aromatický kopr využijeme i ve studené kuchyni. Připravit z něj můžeme nejen různé dipy, ale také svěží pomazánku z čerstvého sýru, kterou podáváme namazanou na chlebu.…
Kapusta je plná vitamínů a zároveň chutná skvěle. Oblíbeným způsobem, jak ji připravit, jsou karbanátky nebo čevapčiči. Smažené čevapčiči z vařené kapusty a mletého masa…
Velmi jednoduchá a rychlá polévka z dýně hokaido vám ušetří čas v kuchyni, skvěle zasytí a zahřeje. Zakysaná smetana polévku krásně zjemní. Polévka je velmi oblíbená u…
Rychlovka z těstovin se vždycky hodí. Suroviny jsou lehce k dostání, příprava je přímo blesková. Do 20 minut budete mít chutné těstovinové jídlo na stole. To se bude…
Je lepší maso naložit do marinády přes noc. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky nebo kousky. Lehce posolíme a opepříme. V kastrolku smícháme šťávu ze…
Cícer namočíme na 12 hodín a uvaríme. Scedíme. Uvaríme cestoviny al dente. Dobre ocedíme. Zmiešame cícer s cestovinami, pridáme na jemné polkolieska narezaný pór, na…
Mražený hrášek vhodíme do vody a přivedeme k varu. Ihned odstavíme, slijeme vodu a rozmačkáme vidličkou.Ochutíme solí a bílým pepřem.V topinkovači opečeme plátky chleba,…
Den předem si maso naložíme: Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a špetkou chilli a dáme do misky. Tatarku smícháme se sojovkou a nakrájeným…
Víno chudáků, které pil i Kristus na kříži. Ocet sloužil jako lék i mýdlo římských vojáků
Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí
Prostřeno se syrovým masem. Naučte se s námi poctivý tatarák i ten falešný z řepy nebo z lilku