Zeleninový koláč se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny, kromě strouhanky, těsto dobře propracujeme, nepřidáváme již žádnou mouku a hotové zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku prosejeme a přidáme ostatní suroviny, kromě strouhanky, těsto dobře propracujeme, nepřidáváme již žádnou mouku a hotové zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do…
Játra očistíme od šlach, opereme a osušíme. Lžíci mouky smícháme s velkou špetkou kajenského pepře a játra v této směsi obalíme. Osolíme a opepříme. Nakrájíme nahrubo…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
1) Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu. 2) Odstraňte semínka s jádro…
Chřest oloupejte ostrým nožem nebo škrabkou směrem od vrchní části dolů. Začněte asi 1-2cm pod vrchní částí a to velmi slabou vrstvou. Na konci chřestu vrstvu trochu…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí.…
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Cizrnu necháme naklíčit. Lze samozřejmě použít i vařenou nebo sterilovanou, potom to samozřejmě nebude RAW pokrm.Smícháme všechny suroviny, okořeníme. Cizrnu přidáme až…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme na hrubém struhadle mrkev, orestujeme. Přidáme pálivou papriku a malou pálivou papričku a nakrájený česnek, pak přidáme kajenský pepř,…
Lilek propícháme vidličkou a pečeme, až je slupka černá. Rozpůlíme ho a vydlabeme.Přidáme sůl, pepř, česnek a koření. Rozmixujeme.
Smícháme všechno koření a přidáme sůl. Kuřecí prsa posypeme směsí koření a tu důkladně promasírujeme prsty do masa.V kastrolu rozehřejeme olej a na střední teplotě…
Cestoviny uvaríme al dente. Rozpálime sezamový olej, pridáme cibuľu, sójovú omáčku, fazuľku, nadrobno narezaný cesnak a korenie. Za stáleho miešania 3 minúty opekáme. …
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a sůl a za stálého míchání vaříme asi 20 minut dokud nezkaramelizuje. 2. Přidáme česnek a dál vaříme asi 1 minutu. Sundáme…
Cuketu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme a necháme přes noc vypotit. Ráno vymačkáme vodu a s cukrem, octem a hořčicí povaříme 30 min., na posledních 10…
Maso, jablko, pórek, papriku, papričku a cibulku pokrájíme na malé kousky. Na pánev dáme trochu oleje nebo sádla a maso zprudka opečeme.Přidáme sůl, papričku, pórek,…
Vlašské ořechy lehce opražíme na suché pánvi, až lehce zhnědnou - pozor, nepřežeňte, rychle se pálí a hořknou.Jablka, víno, celer a kokos dáme do mísy a přidáme zchladlé…
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev a špekáčky na sucho opečeme. Pustí svůj tuk. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné feferonky a česnek…
Kapra osolíme, potřeme utřeným česnekem s kayenským pepřem a necháme hodinku odstát. Pak dílky kapra obalíme ve směsi hladké mouky, papriky a solamylu. Na pánev dáme…
Sýr nahrubo nastrouháme. Cibulky najemno nasekáme. Oddělíme žloutek od bílku. V misce smícháme nastrouhaný čedar, hořčici, worcesterskou omáčku, nasekanou cibulku,…
Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět…
Všechny ingredience dáme do pekáče, promícháme. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 45-55 min. Rajčata lehce zkaramelizují. Upečenou směs rozmixujeme,…
Vepřové maso pro malé děti do 1 roku: Pro batole je nejlepší vepřová panenka, kotleta nebo kýta. Jak maso správně připravit?
Zelené kulaté zobání ze zahrádky: Hrášky nesmí chybět v žádné zahradě, ale dají se dobře pěstovat i na balkoně
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů