Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kuře jako bažant

Kuře jako bažant

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kuře na čtvrtky /stehna/ osolíme. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme koření, maso, podlijeme vodou a pečeme do změknutí masa. Maso vyndáme ze šťávy a tu vydusíme na…

scofiq

120 min

Arabské rizoto

Arabské rizoto

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1…

aisha

120 min

Kuře jako bažant (bez tuku)

Kuře jako bažant (bez tuku)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce. Přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod…

Kocmax

60 min

Zelňačka s masovými knedlíčky

Zelňačka s masovými knedlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme s kořením na sádle dozlatova. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Jíšku zalijeme vývarem a přivedeme k varu.Uděláme knedlíčky a…

mika59

55 min

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Uzená kýta s česnekovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…

Eliza

80 min

Salátová polévka s koprem

Salátová polévka s koprem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Ledový salát obvykle jíme čerstvý, jde z něj ale připravit i tato výborná polévka. Díky mléku je velmi jemná, příjemnou chuť i vůni jí dodává čerstvý kopr. Aby dobře…

Bohunka.T

60 min

Jota s klobásou

Jota s klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…

elopin

40 min

Kachní rizoto na srbský způsob

Kachní rizoto na srbský způsob

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…

Hřibová čalamáda

Hřibová čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso,…

Josef Stehlik

45 min

Sulc od Fróni

Sulc od Fróni

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete…

fotr.jan

180 min

Ocásková polévka

Ocásková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými…

Chlebajez

365 min

Rybí salát l

Rybí salát l

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…

cvrnda

40 min

Základní hnědá omáčka

Základní hnědá omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…

jan.alois

330 min

Pikantní kvašáky

Pikantní kvašáky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Oblíbená konzervace okurek - kvašení - je velmi jednoduchá. Zkvasit okurky přirozenou cestou zvládne každý, kdo je připraví podle receptu. Po několika dnech si již…

Utopenci promazané  tousty

Utopenci promazané tousty

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Salám rozkrojíme na půl a pak na čtvrt a ten kousek nakrájíme asi na 6 kousků silných asi 1,5 cm a ještě je nařízneme ale nedořízneme. Namažeme tousty a vložíme kousek…

Celoroční rybí polévka

Celoroční rybí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Skelet a hlavy vaříme v osolené vodě společně s kořením a během vaření odebíráme pěnu. Po 3/4 hodině vývar zcedíme, přidáme do něj nahrubo nastrouhanou zeleninu a…

Koleno v pivu

Koleno v pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Koleno vykostíme a "roztáhneme" nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití. Roládu posolíme.…

1 17 18 19 20 21 32