Rohlíčky z bramborového plundrového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenZemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme…
Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Z prísad vymiesime cesto, dáme do chladničky na 1 hod odpočinúť. Vyvaľkáme na 5 mm hrubo, vyrežeme kolieska s priemerom asi 6 cm, na každé uložíme plnku, prehneme a…
Květák a brambory očistíme. Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí vody, kam dáme i veškeré koření a mírným varem vaříme do…
Mäso si nakrájame na rezance, posolíme, okoreníme, pridáme huby, zeleninu, jogurt, 2 vajcia, solamyl. Premiešame, na to nastrúhame 2 olúpané jablká, premiešame a…
V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a…
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu,…
V hrnci necháme na másle zpěnit najemno nasekanou cibuli.Do hrnce přidáme kuřecí maso s kořením (ve vajíčku na čaj) a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme na kostky…
Vývar z kostí dokáže postavit na nohy a být nápomocný i při nachlazení. S tímto receptem připravíte chutný vývar raz dva. Do něj pak jen přidáte na másle restovanou…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje),…
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Nejprve si rozsekáme na malé kousky nivu a olomoucké tvarůžky a pomocí mixéru se je snažíme rozetřít na hrubé kousky (lze si pomoci i šťouchadlem na br.kaši, kterým tyto…
Kuřecí prsa dáme mezi pláty pečícího papíru a válečkem rozklepeme na tenčí pláty.Smícháme všechny ingredience na kořenící směs.Na střední teplotě rozehřejeme olej,…
Vykostene naklepane maso pokrajene asi na 1/2 cm platky dame do marinady, nejmene na 2 h. Maso takto pripravene - bud napichame na tyc a pomalu otacime a peceme…
Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme…
Mrkev a celer opláchneme, osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky (šalotky ponecháme vcelku). Petrželku opláchneme, necháme ji…
Postup: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5cm nad cizrnou. Do vody dáme…
Ze skeletů a odřezků masa z kuřat si připravíme vývar. Vývar: Několik kuřecích skeletů se zbytky masa, několik odřezků z kuřat s masem, 1 mrkev, 1 petržel, vykrojený…
Čočku přebereme, propláchneme a namočíme tak na 1 až 2 hodiny do vody. Mezitím dáme vařit maso s oloupanou cibulí, petrželí a mrkví, přidáme koření. Přivedeme k varu a…
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
Jednu větší cibulku nakrájíme na kolečka a rozložíme na pekáč, pokapaný olivovým olejem.Maso mírně na vrchu nakrojíme do mřížky, osolíme, opepříme dle chuti a posypeme…
Vývar z vepřového kolene je silný na chuti. Doplní jej proto skvěle bramborové halušky s česnekem a majoránkou. Při podávání nejprve dáme do talíře uvařené halušky a ty…
Kachna s jablky a cibulí: Šťavnaté lahodné masíčko s křupavou kůrčičkou získáme dlouhým pečením
Kostkový cukr vznikl díky české hospodyni. Konec nepraktických homolí zažila i Božena Němcová
Cukrář Maršálek pokřtil svoji kuchařku o čokoládě: Udělat skvělý dort nebo pralinky podle ní zvládne každý, řekl