Vepřová panenka "ARGENTÍNA"
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením argentína. Zabalíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením argentína. Zabalíme do…
K dobrému filmu nebo posezení u vína patří také malé slané pohoštění. Připravte si v pohodlí domova slané krekry z tvarohového těsta. Je jen na vás, čím je posypete.…
Dobře omyté brambory dáme vařit do osolené vody. Změklé máslo utřeme s bylinkami, solí a pepřem. Druhý kousek másla smícháme s nastrouhanými tvarůžky a dochutíme. Obě…
Těstovinovou rýži uvaříme na skus a scedíme. Horkou promícháme se smetanou a celým množstvím jemně nastrouhaného sýra. Mícháme, dokud sýr neobalí všechna zrnka rýže. …
Kuskus nasypeme do mísy, zakápneme lžící olivového oleje a promícháme vidličkou. Mírně osolíme a zalijeme hrnkem vařící vody. Opět vidličkou promícháme, přiklopíme a…
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Recept na velmi rychlé těstoviny se smetanovou omáčkou se sýrem, kterou můžeme libovolně obměňovat s pórkem, žampiony, bazalkou nebo jinými bylinkami. Omáčka hotová raz…
Špenát očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.Máslo rozpustíme na pánvi, cibuli a česnek na něm krátce orestujeme.…
Panenku nakrájíme na cca 2 cm silné plátky, smícháme koření s olejem a necháme alespoň na dvě hodiny uležet v lednici. Poté z obou stran opečeme.Podávala jsem s vařenými…
Kapustu zbavíme ovadlých listů, opereme a buď celou nebo překrojenou napůl, uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Vychlazenou ji nasekáme, nakrájíme na drobné…
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Připravte rodinnou oslavu již několik dní před plánovaným datem a ulehčete si tak chystání v den "D"! Zkuste připravit nakládaný hermelín. Správně odleželý je výborný. K…
Kuřecí křidélka, plněná směsí mletého masa a medvědího česneku, si určitě zamilujete. Správná doba marinování zajistí, že maso bude krásně šťavnaté. Jako přílohu můžete…
Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Zelené fazolky jsou k němu…
Domácí hamburgery se již dávno zabydlely na našich grilech. Není divu, dobře ochucené maso, zjemněné mletím, dobře propečené, navíc s doplňkem zeleniny a omáček v…
Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do…
Maso odblaníme, dvakrát umeleme, ochutíme whisky, worcestrem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem, přikápneme trochu oleje a vymícháme do kompaktní hmoty. Vytvoříme 6…
Začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno…
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Listy šalátu natrháme na tanier.Posypeme na rezance nakrájanou paprikou a kukuricou.Zmiešame prísady na nálev a polejeme šalát.Nakoniec poukladáme na štvrtiny nakrájané…
Kořeněný hermelín pomalu osmažíme a podáváme s bramborami a celerem, které upečeme potřené česnekovým olejem a ochucené bylinkami. Tato skvělá kombinace potěší nejen o…
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout a rozšťoucháme jej šťouchadlem na brambory. Přidáme na drobno nastrouhanou Nivu, kostičky…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?