Dýňová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDýně, typická podzimní zelenina, se dá zpracovat více způsoby. Tím nejoblíbenějším je však polévka. Není složitá, je rychlá a chutná. Uvařenou dýňovou polévku můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýně, typická podzimní zelenina, se dá zpracovat více způsoby. Tím nejoblíbenějším je však polévka. Není složitá, je rychlá a chutná. Uvařenou dýňovou polévku můžete…
Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což…
Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí, anebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési cheeseburgery po česku.
Křehké a voňavé hovězí maso s cibulí, mrkví a pikantním nádechem hořčice je ten pravý nedělní oběd, který hledáte pro svou rodinu. Vyzkoušejte tento recept a jistě se…
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je…
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub a uzeného masa s klobáskou, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, ale…
Pokud hledáte inspiraci na rychlou a dobrou večeři, tak vyzkoušejte tento recept na krémové těstoviny s kuřecím masem. Hraje všemi barvami, chutěmi a dle tohoto návodu…
Kvalitní hovězí maso nepotřebuje žádnou složitou přípravu ani hromadu dalších přísad. Dáte-li si záležet, odmění se vám lahodnou chutí. V jednoduchosti je krása, tím se…
Potřebujete uvařit vydatný oběd, ale nemáte času nazbyt? V takovém případě vám jistě přijde vhod recept na sýrovou omáčku, kterou můžete servírovat s bramborem,…
Pod slovem špagety se nám vybaví těstoviny s rajčatovou omáčkou, bohatě posypané sýrem? Ale špagety se dají připravit dalšími nápaditými způsoby. Podle receptu je…
Připravit přírodní řízek není složité, ba naopak to zvládne i začátečník. Zvenku opečené dozlatova, uvnitř šťavnaté, přesně takové maso chcete. Pokud jako přílohu…
Klasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe venku na grilu! Dopřejte si hamburger s bohatou zeleninovou oblohou a pikantní omáčkou podle…
Vlašský salát neboli vlašák je jídlo, které nemůže vyjít z módy. Připravte si jej doma jen tak k rohlíku a zavzpomínejte na dětství nebo s ním udělejte skvělé chlebíčky…
Sypká rýže, mleté maso a kyselá okurka - pamatujete si tuto klasiku ze školní jídelny? Uvařte si srbské rizoto doma, podle našeho receptu. Trik je v dostatečném množství…
Jídla z jedné pánve jsou výborná nejen díky úspoře nádobí. Všechny chutě mají dostatek času se během vaření příjemně propojit. Mleté maso s těstovinami z jedné pánve…
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky…
Rybičková pomazánka, stejně jako vajíčková nebo česneková, patří k těm nejoblíbenějším. Dá se připravit z různých ryb. V našem receptu jsme zvolili sardinky (sledě).…
Chceme-li si vychutnat opravdu šťavnaté kuřecí masíčko, nepotřebujeme žádné dlouhé procedury ani složité postupy. Maso stačí na jednu až dvě hodiny naložit do speciální…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Hovězí líčka pomalu dušená s kousky sladkých jablek tvoří skvělou souhru chutí, která zahřeje a potěší každého milovníka poctivého jídla. Díky dlouhému vaření se maso…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Dozlatova vypečená kachna s knedlíkem a zelím je delikatesa, ale také kalorická bomba. Připravte si lehčí a zdravější variantu, která vás mile překvapí. Kuře ala kachna…
Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…
Holka u plotny radí: Jak uvařit francouzskou cibulačku? Bez vína se to neobejde!
Buchty po ránu: Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka jsou báječně křehké, krásně voní anýzem a úplně se rozplývají na jazyku
Vychází zářijová Marianne se slevovými kupony Dny Marianne: Časopis, který inspiruje a přináší chvíle pohody