Švýcarské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky.Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce.Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory a cibuli nakrájíme na plátky, salám na kostičky.Smetanu osolíme, opepříme a vmícháme do ní prolisovaný česnek a vejce.Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno…
Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout. …
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Panenku okořeníme 7 pepři - nejlépe den dopředu, pokapeme olejem. Orestujeme a dáme na 15 min do trouby na 180°C. Žampiony orestujeme na oleji, přidáme smetanu a sýr,…
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Brambory omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky.V misce přidáme k bramborám koření a olej a vše dobře promícháme.Necháme péct v troubě dozlatova a podáváme k masu či zelenině.
Žebra vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou, posolíme, popepříme a bohatě posypeme drceným kmínem a přikryjeme. Asi po 1 a půl hodině odklopíme a dopékáme do zlatavé…
Stehna z kohouta zbavené kůže vložíme do tlakového hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme zeleninu společně s kořením a tlakujeme 40 minut. Po uvedené době je maso…
Maso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru.Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou…
Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou,solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí…
Brokolici-růžičky pokrájet, košťály a žampiony(celé) sloupnout a také pokrájet a dát vedle. Na másle zasmahneme česnek, přidáme pokrájené košťálky,žampiony a lehce…
Závitky: Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny. Dále dejte na půl plátku…
Na olivovém oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme žampiony a orestujeme.Vložíme špenát a opět orestujeme.Přidáme smetanu a necháme povařit.Nakonec přidáme pažitku,…
Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, abychom získali plochý plát. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zbylé dvě na půlkolečka. Sýr nastrouháme a kapii nakrájíme na…
Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, abychom získali plochý plát. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zbylé dvě na půlkolečka. Sýr nastrouháme a kapii nakrájíme na…
Uvaříme vejce natvrdo. Vejce oloupeme ve studené vodě hned po uvaření. Mleté maso smícháme se syrovým vejcem, prolisovaným česnekem, přidáme jemně pokrájenou petrželku,…
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme…
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme…
Těstoviny si uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. V hrnci si rozehřejeme smetanu na vaření do které dáme na malé kostky nakrájený tavený sýr, na drobno balkán,…
Rybu osolíme, opepříme, posypeme tymiánem- sušeným. Osmahneme na teflonové pánvi s olivovým olejem, můžeme nahradit máslem, kdo nemá rád olivový olej. Rybu vyndáme a na…
Rozpálíme pánev, nalijeme olej, kousek másla. Okouna osolíme, opepříme, polijeme šťávou z citronů. Položíme na pánev asi na 4 minuty z každé strany. Salát omyjeme…
Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli a česnek nadrobno a mrkev na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vyjmeme a odložíme stranou.Do hrnce…
Vepřové kotletky potřeme vyrobenou směsí z namačkaných stroužků česneku, soli, pepře a červené papriky smíchané s troškou slunečnicového oleje. Takto potřené…
Nahrubo nakrájenou cibuli jemně orestujeme na oleji, přidáme rajčata, vegetu a do doho vložíme nasolené a napepřené kuře. Vše dusíme asi 1/2 hodiny. Potom vše přendáme…
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit
Retro okénko: Jak na výtečné knedlíky s vajíčkem? Hlídat musíme dobu smažení a malým fíglem je i přidání mléka