Losos na másle s tymiánem
Recept ještě nebyl hodnocenLososa zbavíme šupin, okořeníme ho tymiánem, solí a pepřem. Kukuřici pokrájíme na kolečka a také ji osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, lososa i kukuřici na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho tymiánem, solí a pepřem. Kukuřici pokrájíme na kolečka a také ji osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, lososa i kukuřici na…
Z mouky, tuku, tvarohu a soli uděláme těsto, které necháme zakryté odpočinout.Na sádle nebo oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme mleté maso, okořeníme, osmahneme,…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a krátko osmažíme. Pridáme mletú papriku, korenie a soľ, zalejeme vodou a dusíme na pomalom plameni.Tofu…
Na oleji podusíme nakrájenou cibuli do měkka (ne do zlatova). Brambory nastrouháme na jemno (v tomto množství se už asi vyplatí strouhat v robotu). Vymačkáme…
Maso ovážeme provázkem, aby drželo tvar. Na pánvi nasucho orestuji, aby se zatáhlo. Po zatažení maso dám na talíř, do pánve naliji trochu vody, chvilku povařím, vznikne…
Ledový salát natrháme na kousky, cherry rajčátka nakrájíme na půlky, cibulky nadrobno. Vše dáme do větší misky a smícháme.Připravíme zálivku. Všechny ingredience…
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme očištěné lišky, osolíme je a podusíme.Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme. V hlubší pánvi…
Zapneme troubu na 180° C. Dobře omyjeme citrony. Očistíme filety candáta, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme prolisovaný…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. V misce smícháme sůl, pepř, koření a Solamyl, masové nudličky ve směsi obalíme a necháme tak dvě hodiny…
Kůži na prsíčkách nařízneme až k masu (ne do masa) do mřížky. Z pomeranče nastrouháme kůru a potřeme s ní prsa. Vložíme je do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasekáme na…
Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí a nad párou si rozehřejeme mraženou zeleninu. Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku,…
Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím si dáme uvařit vajíčka na tvrdo. Dále nakrájíme porek. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky. A…
Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich…
Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme. V trošce oleje si rozmícháme sušenou hořčici, tak aby nám vznikla kašička. Maso bohatě potřeme z obou stran hořčičnou…
Kotlety naklepeme. Do mísy dáme vejce, sůl, Maggi, worcester, pepř, Solamyl, hořčici a rozetřené stroužky česneku. Vše řádně rozšleháme. Kotlety naložíme do mísy a…
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky (rajče, paprika, cibule). Salám (šunku) a sýr také nakrájíme na malé kousky.Osolíme opepříme a přidáme kečup jak kdo má rád.…
Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem.Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na…
Salám a sýr nastrouháme na struhadle nahrubo. Ve vajíčko rozmícháme rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl/vegeta dle chuti (pozor, některý sýr bývá sám o sobě slaný,…
Pokud použijeme i uzeninu, nakrájíne nadrobno a přidáme všechny ostatní suroviny.Dobře promícháme, mažeme na pečivo, ozdobíme a podáváme.
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Omyté maso vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne.Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem.…
Z mléka, vajec, mouky a špetky soli zaděláme těsto na palačinky a ty upečeme na pánvi. Polovinu cibule na jemno nakrájíme a dáme na sádlo, až zesklovatí, přidáme mouku…
Špecle uvaříme podle návodu a scedíme.Brokolici rozdělíme na malé růžičky a chvilku povaříme v osolené vodě do měkka. Poté scedíme, vrátíme na vařič a zalijeme smetanou…
Připravíme si 4 plátky masa. Používám kýtu, opláchneme,naklepeme, osolíme a opepříme. V menším kastrolku si svaříme 1 kostičku masoxu s 2 dcl bílého vína. Šťávu nalijeme…
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej, do něj nasypeme veškeré koření a promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase…
Klasický okurkový salát podle ČSN: Typickou sladkokyselou chuť zajistí správný poměr vody, octa a cukru
Italská frittata aneb Omeleta, které spěch nesvědčí: Díky těmto fíglům bude krásně jemná a nadýchaná
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici