Těstoviny se smetanovou omáčkou a krevetami
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny uděláme domácí nebo uvaříme podle návodu na obalu.Česnek a chilli papričku nasekáme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem dáme česnek, papričku a krevety smažíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny uděláme domácí nebo uvaříme podle návodu na obalu.Česnek a chilli papričku nasekáme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem dáme česnek, papričku a krevety smažíme…
V misce si rozkvedláme vejce, přidáme 3 lžičky strouhanky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, aby nevznikly žmolky.Na pánev dáme trochu oleje a chvilku počkáme, až…
Balkánský sýr a papriku nastrouháme na hrubém struhadle a na jemném struhadle nastrouháme vysočinu a česnek.Přidáme máslo, majonézu a na malé kostičky nakrájenou cibulku…
Šunku a cibulku nakrájíme na drobno, sýr nastrouháme na jemno. Vejce řádně prošleháme se smetanou a vodou.K vejcím přidáme šunku, cibulku, petrželku a ochutíme solí a…
Máte chuť na chlebíčky? Vyzkoušejte tento rychlý celerový salát s majonézou, který se hodí nejen na chlebíčky, ale i jako svačinka, kterou si vychutnáte prostě jen tak,…
Rajská omáčka je milovaná i nenáviděná, ale pokud jste právě vy jejím milovníkem, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Jsou v něm použita čerstvá rajčata a omáčka je…
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji smažíme dokud nezačne zlátnout. Na cibuli vložíme plec nakrájenou na plátky a necháme z obou stran zatáhnout, podlejeme, tak aby…
- plátky naklepeme, osolíme a opepříme - na rozpáleném oleji zprudka opečeme, naskládáme do pekáče - zasypeme vrstvou pórku, nešetříme - podlijeme silným vývarem z…
Zelí vymačkáme a nakrájíme. Přendáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín a nasekané škvarky. Přidáme rozpuštěné sádlo a zahustíme moukou.Připravíme plech s pečícím…
Maso prošpikujeme uzeným špekem, posolíme, popepříme a necháme v chladnu uzrát. Do tlakového hrne dáme sádlo, máslo a olej v poměrech 1:1:1, a to tolik aby bylo pokryté…
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté…
V hrnci rozpustíme sádlo, které zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku, tu zalijeme asi 7 dl studeného vývaru a pořádně metličkou rozmícháme, abychom v polévce neměli…
Jedním z nejznámějších italských těstovinových pokrmů jsou špagety carbonara. Chutný a rychlý pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Zkuste je podle tohoto receptu,…
Jste milovníky grilování a rádi zkoušíte něco nového? Zkuste si na grilu připravit právě tento pokrm, určitě nebudete litovat. Kořeněné maso s cibulí pečené na grilu,…
Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.Na sádle osmažíme nakrájenou…
Brambory a cibuli oloupeme. Slaninu nakrájíme na drobno, cibuli na proužky. Brambory nakrájíme na tenká cca 3-4 mm kolečka. Část cibule odložíme.Slaninu vyškvaříme - je…
Hladkou mouku smícháme s paprikou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Hejky v této směsi obalíme a opečeme na pánvi nebo na grilu.Podáváme s bramborovou kaší a…
Ve slané vodě uvaříme květák do poloměkka. Pak ho vyndáme, ale vodu nevyléváme. Necháme ji jako vývar pro polévku. Část květáku po zchladnutí rozebereme na menší růžičky…
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. 2. Druhý den ledvinky propláchneme,…
V dnešní uspěchané době přichází čím dál více do obliby rychlé a snadné recepty, jako je třeba tento. Kuřecí prso, nakrájené na nudličky stačí osmahnout na cibulce,…
Dochází vám inspirace na nedělní oběd? Pak je tento recept přímo pro vás! Upečte k nedělnímu obědu pro celou rodinu tuto hovězí plec provoněnou provensálským kořením s…
Kosti, maso a odřezky dáme do hrnce, osolíme, dáme pepř a vaříme na nejmenším plameni co nejdéle(aspoň pár hodin), nebo můžeme vařit v PH a necháme, třeba do rána vývar…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
V Alsasku na slaný cibulový koláč se slaninou nedají dopustit, nemusíte ale jezdit vůbec nikam, abyste si tuhle lahůdku, která chutná skvěle jak čerstvě vytažená z…
Pařížský salát podle ČSN: Retro recept nabízí větší kvalitu než obchody. Důležitý je výběr salámu i krájení
KočKavárna v Písku nabízí skvělé kafe, zákusky i limonádu v přítomnosti chlupatých mazlíků. A je to zážitek!
Náhražka kávy, která nemá s kávou nic společného. Cikorka bývala nápojem chudých