Fazolky na florentský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.Pridáme celé fazuľky, na kocky narezané paradajky, okoreníme, osolíme a premiešame. Zakryté dusíme na slabom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.Pridáme celé fazuľky, na kocky narezané paradajky, okoreníme, osolíme a premiešame. Zakryté dusíme na slabom…
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky, rozvrstvíme na pekáč, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřáté trouby na 225°C. Pečeme cca 35…
Nakrájíme očištěný fenykl a cibuli na měsíčky, papriku na větší nudličky a spařená oloupaná rajčata na kousky. Omyté, papírovou utěrkou osušené maso nakrájíme na 4…
Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a…
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu obložíme anglickou slaninou, na dno dáme vrstvu brambor, posolíme a okořeníme, zakryjeme šunkou a posypeme…
Na rozpáleném oleji osmažíme pórek a klobásu, zaprášíme hladkou moukou a po zezlátnutí zalijeme vývarem. Do polévky přidáme na kostičky pokrájenou mrkev, brambor,…
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve vroucí vodě je asi 15 minut povaříme.Smetanu ušleháme, přidáme strouhaný tvrdý sýr a promícháme. Směs vložíme do talířů a za…
Kuře vykostíme na plát, který přikryjeme fólií a naklepeme. Osolíme a opepříme.Mleté maso smícháme se solí, pepřem, nasekanou petrželkou, vajíčkem, nakrájenou klobásou a…
Maso nameleme, případně můžeme rozmixovat. Špenát pokrájíme na menší kousky a spaříme. Vše smícháme, dáme do menší chlebové formy vyložené pečícím papírem a dáme do…
Fenykl, cibuli, bramboru a česnek očistíme. Z fenyklu odstraníme tvrdé výhony a střed a bulvy nakrájíme najemno, stejně nakrájíme i cibuli a bramboru. V hrnci nebo…
Řetízek nakrájíme na malé kousky, vložíme do rozpáleného tuku a zprudka opečeme. Posolíme, opepříme a zamícháme.Na maso dáme na kousky pokrájené papriky, cibuli nadrobno…
Kůži z očištěné syrové slepice na zádech nařízneme a opatrně ji stáhneme, aby se nenatrhla nebo neprořízla. Obzvláště stehna opatrně dokola vyprostíme, není to nic…
Mrkve nastrouháme nahrubo a hodíme do rozpáleného hrnce na chvíli orestovat, poté přidáme rozvonět prolisovaný česnek.Do hrnce vlijeme rajčatové sugo, zcezené všechny 3…
Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky.Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut.…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode obvaríme 5 minúr. Vody dáme nie veľa, len niečo nad brokolicu. Potom brokolicu necháme odkvapkať, ale vodu z varenia…
Cizrnu slijeme a ponorným mixérem najemno rozmixujeme.Přidáme žervé, olej, nakrájená rajčata, cibulku nebo pórek, česnek, promícháme, dochutíme solí a pepřem.Dáme…
Vaříte někdy vývar třeba z kuřecích hřbetů a po oddělení kůže a kostí vám zbude malá hromádka kousíčků masa, které už nechcete dávat do polévky? Udělejte si z nich tuto…
Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme. Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme.Zalejeme…
Kapustu nakrájíme na nudličky. Podlijeme vývarem nebo vodou jen do poloviny výšky kapusty. Přidáme kmín a vaříme na skus. Poté kapustu scedíme, propláchneme studenou…
Kapustu vložíme do mísy a přelijeme horkou vodou. Necháme cca 15 minut namočenou.Podle návodu uvaříme rýži.Mezitím si na drobno nakrájíme cibuli. Prolisujeme stroužek…
Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji,…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Na trošinke oleja orestujeme na kolieska nakrájanú klobásu.Pridáme na rezance nakrájané papriky a za stáleho miešania asi 3 min restujeme…
Maso smícháme s vejcem, česnekem, cibulí, hořčicí a kořením. Zahustíme strouhankou tak, aby to nebylo husté, ani řídké. Blánu propláchneme ve studené vodě a osušíme.Na…
Rýži uvaříme podle zvyklostí a necháme vychladnout (můžeme použít i zbylou rýži od oběda). Ostatní ingredience pokrájíme podle chuti na větší či menší kostičky…
Klasický okurkový salát podle ČSN: Typickou sladkokyselou chuť zajistí správný poměr vody, octa a cukru
Italská frittata aneb Omeleta, které spěch nesvědčí: Díky těmto fíglům bude krásně jemná a nadýchaná
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici