Cuketa se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu nakrájíme na kolečka 1 cm hrubé, osolíme a necháme vypotit. Strouhanku v misce promícháme s rozmačkaným česnekem, pepřem a solí, nakrájíme mozzarelu na plátky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu nakrájíme na kolečka 1 cm hrubé, osolíme a necháme vypotit. Strouhanku v misce promícháme s rozmačkaným česnekem, pepřem a solí, nakrájíme mozzarelu na plátky,…
Zemiaky nakrájame na kocky, pridáme kukuricu, nastrúhanú mrkvu a klíčky. Opatrne premiešame.Olej, šťavu, korenie a soľ prešľaháme a vmiešame do šalátu. Opäť jemne…
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. Do misky dáme hořčici, přidáme rozetřené stroužky česneku, přihodíme maso a vše dobře promícháme. Odložíme do…
Jablko odjadřincujeme a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rukolu, vše zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše necháme v misce jen chviličku odležet.Mango…
Zeler nastrúhame najemno, pokvapkáme šťavou a premiešame.Pridáme sekané orechy.Vmiešame jogurt, korenie, soľ a ak treba, ešte dochutíme šťavou. Jogurtu dáme toľko, aby…
Nakrájejte nadrobno cibulku a nastrouhejte cuketu.Ve větší míse smíchejte zeleninu a další ingredience do tekutého těsta.Placky pak smažte na troše rozpáleného oleje z…
Rajčata opláchneme, osušíme, překrájíme na čtvrtiny a vložíme do zapékací misky. Přidáme olivový olej, balzamiko, cukr, bazalku, tymián, sůl a pepř. Rajčátka řádně…
Maso opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky.Na oleji osmažíme česnek s cibulí, ale opatrně, aby česnek nezhořknul.…
Panenku pokrájíme na plátky silné asi 3 cm, zlehka ji klouby prstů rozklepeme, okořeníme solí, pepřem, přidáme tymián a pomažeme olivovým olejem. Necháme asi hodinku…
Panenku pokrájíme na plátky silné asi 3 cm, zlehka ji klouby prstů rozklepeme, okořeníme solí, pepřem, přidáme tymián a pomažeme olivovým olejem. Necháme asi hodinku…
Vše na vepřenky zpracuji v hnětači, mokrou rukou dělám kuličky, menší než tenisák, rozplácnu na pečicí papír. Peču 220°C 10 minut.Cuketu nakrouhám co nejtenčeji, mrkev…
Maso nakrájené na plátky den předem naložíme v marinádě a necháme v lednici přes noc.Zeleninu a neoloupané, dobře omyté brambory nakrájíme na stejně velké kousky, cibuli…
Filety nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Větší houby nakrájíme na kousky, menší jen přepůlíme.Na rozehřátý olej v hlubší pánvi vhodíme nahrubo nakrájeno…
Těsto: Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, zasypeme je sypkými surovinami a necháme pekárnu pracovat nebo zaděláme klasicky v míse a necháme cca hodinu v teple…
Dyňu nakrájame na kocky, podlejeme 2-3 lyžicami vody a cca 10 min podusíme. Potom ju rozmixujeme.Šošovicu zalejeme vodou a uvaríme. Vody dáme toľko, aby trošička vody po…
Kluski : V hrnci přivedeme do varu větší množství osolené vody. Smícháme půl sklenice studené vody a 1 KL škrobové moučky a vlijeme ji do hrnce s vařící vodou. …
Uvarenú sóju rozmixujeme nahrubo.Pridáme v mlieku rozšľahané vajíčka, zeleninu, strúhaný syr, muškátový kvet, sekanú vňať, korenie a osolíme. Dobre premiešame a podľa…
Očištěné mrkve a oloupanou bramboru nakrájíme na kostky, dýni omyjeme, odstraníme semena, dužinu nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, na něm zesklovatíme…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané šampiňóny a krátko orestujeme.Vložíme na hrubé rezance narezanú tekvicu, pridáme víno,…
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme restovat na másle. Brambory zbavíme slupky a pokrájíme na kostičky. Přisypeme k cibulce a ještě chvilku restujeme. Zalijeme vývarem,…
Hlávku kapusty pokrájím, uvařím v osolené vodě a hodně vymačkám. Vepřové maso pomelu spolu s kapustou, cibulí, stroužky česneku, osolím, opepřím, přidám 4 žloutky.…
Jablko rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky jablek opékáme dozlatova. Těsně před dokončením přidáme…
Brambory a mrkev den předem uvaříme ve slupce do poloměkka. Druhý den zeleninu zbavíme slupky a pokrájíme ji na kousky. Vložíme do zapékací mísy. Přidáme také přepůlené…
Čočku přebereme a namočíme do studené vody nejméně na 20 minut a pak z ní slijeme téměř veškerou vodu. Všechnu zeleninu pokrájíme, ale nesmícháme, každá má jinou dobu…
V Chorvatsku se na Štědrý večer se připravuje výborná polévka ze sušené tresky. Příprava je snadná, chuť fantastická
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Pečeme s Ivou: Bábovka nebo kávový mazanec s kousky čokolády? Je jen na vás, jak tuto dobrotu upečete