Pečený "segedín" s bramborem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na větší kostky, obalíme kořením s paprikou, pokapeme olejem, příp. rozpuštěným máslem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na větší kostky, obalíme kořením s paprikou, pokapeme olejem, příp. rozpuštěným máslem. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Do…
Mletý sojový granulát uvaříme podle návodu, ve vodě okořeněné kostkou bujónu, magi a pár kapkami sojové omáčky. Po uvaření vodu slijeme a vychladlou soju ještě…
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…
Baklažán ošúpeme, pokrájame na drobno, osolíme a necháme vypotiť cca hodinu. Potom na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme vyžmýkaný baklažán, cesnak, drobno…
Rajčata, špekáčky a cibuli nakrájíme na kostičky.Přidáme sůl, pepř, lžičku cukru. Vše spojíme majonézou.Necháme odležet v lednici.
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky (kostičky) a dáme do mísy. Přidáme na drobno nakrájené párečky, mozzarellu a nadrobno nakrájenou cibuli.K tomu všemu…
Cibulku zpěníme, přidáme nakrájené maso na kostky a necháme zatáhnout. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Přidáme papriku a protlak, bobkový list a pórek nakrájený…
Plátky mäsa naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý plátok položíme 4 umyté listy medvedieho cesnaku, kúsok Eidamu, kúsok Hermelínu, zvinieme, obalíme slaninou. Ukladáme…
Z rajčat si připravíme soudky - odřízneme vršek, vydlabeme dužninu. Do každého soudku vložíme 1 žloutek, osolíme, opepříme. Nyní si vymažeme zapékací misku máslem a…
Očistíme si celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem…
Očistíme si celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, po obou stranách opepříme. Takto připravené maso naskládáme na pekáč nebo do pečící fólie.Na maso dáme sušená rajčata, na…
Petržel a mrkev nahrubo nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a promícháme dohromady.Jedno filátko nakrájíme na kostičky - pro dětskou porci.Do velké i malé zapékací…
V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme na malé kousky nakrájený řapíkatý celer. Chvíli restujeme na mírném ohni tak, aby celer trochu změkl. Mezitím smícháme vejce,…
Připravené maso osolíme a opepříme. Z podmáslí, česneku, hořčice, chilli a oleje připravíme marinádu. Maso do ní namočíme a důkladně promícháme. Necháme nejméně dvě…
Řízky naložíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem, tymiánem, rozmarýnem a solí. Vše i s marinádou dáme do pekáče a pečeme na 200 stupňů asi 30 min. Mezi tím si…
Fazolky povaříme krátce ve vodě (nebo v páře doměkka) cca 5 minut a necháme vychladnout. Cibuli orestujeme na pánvi na oleji dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo.Fazole,…
Uzené a cibuli dáme do vysokého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme trochu podravky a kuličky koření. Měla jsem domácí, silné uzené, tak jsem nesolila, ale když dělám z…
Z mouky, vody, soli a oleje vypracujte pružné těsto, které rozdělte na dva díly a nechte 15 min odpočívat. Mangold nebo špenát očistěte, odstraňte větší řapíky a…
Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a umícháme světlou jíšku. Mezitím přípravíme zeleninový vývar a ten pak nalijeme do hotové jíšky a necháme povařit…
Příloha: Brambory umyjeme a neloupané rozkrojíme,dáme do pekáče společně s rajčaty a 4 stroužky česneku,zakapeme olejem,wolt.omáčkou a štávou s 1/2 citronu, dle potřeby…
Erteple nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, okmínujeme a trošku okořeníme muškátovým oříškem. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle, přidáme stroužek…
Do vyšší pánve nalijeme trochu olivového oleje, v něm necháme restovat žampióny nakrájené na plátky. Přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíc, lžíci másla a šmakouna…
Cibuli orestujeme na sádle do lehce hnědé barvy. Přidáme česnek a krůtí maso nakrájené na kostky.Po zatáhnutí masa osolíme a opepříme. Po cca 10 min. podlijeme vodou…
Staročeské perníčky: Potřebují med ve správné konzistenci, voňavé koření a dostatek času na odležení, aby byly vláčné
Slané tyčinky s medvědím česnekem: Křehoučké a lehce aromatické tyčinky božsky chutnají, přitom jsou snadné
Vyzkoušejte italskou vánoční klasiku panettone s hruškami!