Uhlířské špagety - zdravější verze
Recept ještě nebyl hodnocenDo vody dáme sůl, polévkovou lžíci olivového oleje, nakrájený čerstvý koriandr, přivedeme k varu a přidáme špagety. Špagety vaříme dle návodu (doporučuji al dente)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vody dáme sůl, polévkovou lžíci olivového oleje, nakrájený čerstvý koriandr, přivedeme k varu a přidáme špagety. Špagety vaříme dle návodu (doporučuji al dente)…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Dýňové placičky se dají se upravit naslano i nasladko a v různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý…
Milovníci rybích pomazánek zbystřete, tato tuňáková je jednoduchá na přípravu a přitom velmi chutná. Použití kaparů jí dá výsledný šmrc i nezaměnitelnou chuť. Bude dobře…
Pro oblíbené smažené vietnamské závitky nemusíte chodit do nejbližšího bistra, s podrobným autentickým receptem je zvládnete připravit i v pohodlí vaší kuchyně. Závitky…
Zejména v chladných dnech jsou velmi oblíbené husté polévky. Základem této polévky je spousta velkých fazolí, kvalitní klobása a tarhoňa, vůni ji dodá česnek i libeček.…
Skvělý hovězí guláš s houbami se hodí pro chladnější dny. Houby se k hovězímu masu skvěle hodí a houbové koření jejich chuť ještě zvýrazní. Guláš podávejte nejlépe s…
Pokud nemáte chuť na maso a stačí vám zeleninová omáčka, podávaná spolu s tarhoňou a opečenými žampiony, pak vyzkoušejte tento recept. Tarhoňa je vpodstatě těstovina,…
Houbové omáčky mají díky lesním houbám skvělou vůni a výraznou chuť. Tuto omáčku zjemníme smetanou, díky které se houbová chuť pěkně rozvine. Na závěr přidáme i voňavý…
Kuřecí nudličky na kari se smetanovou omáčkou jsou takovou rychlovkou, když zrovna nemáte čas dlouze vyvařovat. Podávat je můžete s rýží, hranolkami či těstovinami. V…
Podzimní dýňová polévka, která je ozvláštněna červenými fazolemi, vás překvapí jednoduchou a rychlou přípravou. Polévku můžete dochutit do sladko-kysela, nebo přidat…
Připravte jednoduchý bramborový salát s jemně nakyslou zálivkou. Bude se hodit jako chutná příloha k masitým jídlům a díky skvělému vychucení nebudete vůbec postrádat…
Maso si nakrájíme na malé kostičky, ochutíme grilovacím kořením a osolíme. Osmažíme do křupava na pánvi. Na plech si dáme na proužky nakrájenou cibuli, česnek nakrájený…
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).Každou…
Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, kuřecí steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet. Kuřecí játru nakrájíme na…
Papriku nakrájíme na drobné kousky, pažitku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Přidáme pažitku a papriku.Pánev lehce vytřeme máslem nebo olejem.…
Vejce vyšleháme vidličkou, osolíme a opepříme. Na pánev dáme máslo a necháme na mírném ohni rozpustit. Přilijeme vajíčka a dáme toasty na omeletu. Po té otočím z druhé…
Maso osolíme, opepříme a každý plátek potřeme prolisovaným stroužkem česneku. Obalíme ve strouhance a odložíme. V misce rozšleháme vejce se smetanou, dijonskou hořčicí…
Do vepřového boku uděláme kapsu,na kůži nakrájíme mřížku,celý bok osolíme,pokmínujeme,i uvnitř kapsy.Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.Dáme na vytřený pekáč olejem a…
Králičí hřbet si naporcujeme na menší kousky. Zeleninu očistíme, mrkev a celer nastrouháme nahrubo, rajčata a fazolové lusky nakrájíme na kousky a cibuli nasekáme…
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.Vše zasypeme…
Kuřecí maso lehce neklepeme, osolíme, opepříme (lze použít i koření na kuře). Na trošce oleje je zprudka opečeme, odložíme do zapékací mísy. Na výpeku si osmahneme…
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme…
Cukroví až z rakouských lázní. Išlské dortíčky miloval i samotný císař pán Franz Josef
Letní zelenina pro lazary a dietáře: Zázračná cuketa čistí tělo a pomáhá proti otokům
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit