Zapečená vinná klobása v brambůrkách
Recept ještě nebyl hodnocenKlobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Nakrájíme si na plátky rajčata a šunku, cibuli na menší kostičky.Balkánský sýr buď nastrouháme nebo nakrájíme taky na plátky.Do plechu vyskládáme rajčata a na to…
Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se…
Nakrájíme cibuli, česnek a šunku na kousky. Na másle zpěníme cibuli, po chvíli přidáme česnek a šunku. Společně osmažíme. Zalijeme vývarem a dochutíme solí a pepřem…
Játra nakrájíme na tenké plátky a opepříme.Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme česnek a pak vložíme játra, která po obou stranách opečeme…
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Maso naklepat, osolit, opepřit a potřít hořčicí. Obalit ve strouhance, v rozšlehaném vajičku a osmažit zprudka na oleji po obou stranách. Naskládat do pekáče a…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní nakrájený špek a na kousky nakrájené vepřové maso a houby. Vše osolíme. Maso a houby osmahneme a pak podlijeme vodou. Dusíme vše…
Na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a necháme osmažit. K cibulce přidáme jelito nakrájené na kousky, zalijeme vývarem (vodou s…
Na zpěněné cibuli osmahneme osolené, opepřené plátky masa. Podlijeme vývarem( může být z kostky), přidáme hořčici a dusíme. Měkké maso vyjmeme, štávu vydusíme,…
Maso pokrájíme na větší kostky a slaninu na malinké kostičky. V hrnci rozpusítme sádlo a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Cibuli necháme dojít do hněda jako na…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Na sádle (oleji) si zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla. Potom…
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Připravené kuřecí prsa s kůží osolíme, popepříme ( z mlýnku 4 barevný pepř) a lehce kůži potřeme medem. Do prsíček si připravíme otvor a do něj vložíme bylinkové máslo.…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky tofu a lehce osmahneme. Přidáme fazolové lusky, papriku a rajčata.Směs…
Cibuli oloupu a nakrájím na měsíčky. Nachystám zapékací mísu nebo pekáč a připravenou cibuli rozprostřu po pekáči. Tresku osolím a opepřím z každé strany a vložím do…
Zapni troubu na cca 175 °C - musí se předehřát.Brambory, cibuli a maso nakrájej na kostičky (1 cm) a promíchej s olejem nebo rozehřátým tukem z pečení, opatrně osol (…
Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, pokud je třeba, dáme trošku oleje, osmahneme.Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, orestujeme,…
Říkáte si, že taková jednoduchá věc, jako jsou bramboráčky, vás nemůže ničím překvapit? Omyl. V tomto receptu najdete tvarůžky, zakysanou smetanu a bramborové placky…
Maso nakrájíme na kostičky osolíme, opečeme na oleji. Pak dáme zapéct do trouby. Nakonec přidáme kečup,pivo, pepř a česnek. Ke konci dušení můžeme přidat také hrášek,…
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou. Vložíme maso…
Sezona rajčat je v plném proudu: Jak zatočit s plísní, houbami či virózou, abyste sklízeli až do podzimu? Fungují i přírodní prostředky
Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonale nadýchané langoše jako od stánku!
Holka u plotny radí: Jak na rychlý rybízový džem bez zrníček? Tenhle voní vanilkou a rumem a připravit se dá i skoro bez práce