Ovesné sušenky s rozinkami, čokoládou a perníkem
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme vločky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme 10 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme ještě 20 minut odležet.Na plech s pečícím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme vločky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme 10 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme ještě 20 minut odležet.Na plech s pečícím…
Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Uvařené brambory jemně nastrouháme a s moukou, vejcem,špetkou soli a špetkou kypřicího prášku do pečiva zpracujeme v hladké těsto. Těsto na pomoučněné pracovní ploše…
Perník upečeme den dopředu, z poloviční dávky, na celý plech, aby byl nízký.Z perníku vykrájíme kolečka a zbytky semeleme, smícháme s kakaem a odložíme na obalování…
Namočené houby uvaříme.Mléko mírně osolíma uvaříme v něm krupici do husté kaše. Do vychladlé kaše vmícháme všechno ostatní vlijeme na vymazaný pekáč.Můžeme posypat…
Na perník, který jste si udělali předem, dejte tenkou vrstvu šlehačky, celé to posypte kokosem -(i talířek)a na talířek dejte vanilkový lusk a je to hotové!!!!
Mák jemně umeleme a uvaříme v mléce, okořeníme a osladíme. Zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky. Do omáčky…
K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra,…
Ovoce řádně opláchneme. Očistíme, popřípadě vypeckujeme (švestky, třešně, meruňky, broskve...). Polovinu ovoce rozkrájíme na skrojky.Rozmixujeme společně tvaroh, med,…
Připravíme těsto dle návodu na bramborové mouce, kromě vody přidáme vajíčko a vypracujeme v těsto. Na maizenou posypaném vále připravíme jakési válečky a z nich…
Uděláme kvásek z trochu mléka,lžičky cukru a droždí.Ostatní ingredience na těsto,dáme do mísy a přidáme vzešlý kvásek.Vypracujeme těsto,které necháme na teple vykynout…
Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme.Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme…
Vše dát do mísy a vypracovat těsto, nechat dobře nakynout. Těsto rozdělit na 3 stejné bochánky a rozválet je na placky, potřít náplní, srolovat do roládky a znovu…
Sýry, cukr a likér společně rozšleháme dohladka. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme s předchozí směsí.Z perníku vykrájíme kolečka o průměru pohárů do…
V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout.…
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná…
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Jak jednoduše připravíme voňavou polévku z pečené zeleniny? Chuti pomůže vývar i správné koření, pak je polévka výborná
Zázrak jménem jackfruit: Plody exotického chlebovníku snadno upravíte jako maso. Poradíme, jak na to!