Králík-ala zajíc
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso prošpikujeme slaninou.Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme,přidáme zeleninu,koření,sůl a do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí maso prošpikujeme slaninou.Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme,přidáme zeleninu,koření,sůl a do…
Kuře (králíka) naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel, papriku a rajčata očistíme a…
Mrkev, petržel, celer a kedlubnu si nakrájíme na nudličky. Brambory, rajčata na menší kostičky, cibuli na drobno a česnek na plátky. Na oleji si nejprve osmahneme…
Mrkev, pastinák i petržel nastrouháme.Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme, podlijeme trochou vody a necháme několik minut podusit. Vodu slijeme a necháme…
Na pánvi rozpálím sádlo a na něm prudce z obou stran opeču osolená, opepřená a v mouce obalená líčka (3 minuty na každou stranu). Poté je uložím na talíř do tepla. V…
Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme. Podlejeme vodou a lyžicou…
Cuketu i mrkev nakrájíme a nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme pórek. Přidáme mrkev s cuketou, promícháme a chvilku…
Uděláme si nálev podle * , přidáme dijonskou hořčici, sůl ocet a bobkový list, promícháme a do této směsi vložíme maso, které jsme si spolu s klobásou nakrájeli na…
Do 3 litrů studené vody v hrnci vložím morkovou kost, hovězí, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, pórek a koření a přivedu k varu. Když se polévka začne vařit,…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek stačí jen oloupat a nechat vcelku. Dále očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme na větší kousky. Anglickou slaninu…
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem. Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti), petržel, bazalku. …
Cizrnu namočíme na 1,5-2hod do vody. Vodu z máčené cizrny vylijeme, nalijeme novou a vaříme 1hod (nesolit). Mezitím si namočíme hříbky. Celer očistíme a nakrájíme na…
Žebra i krky si uvaříme v osolené vodě s drobně nakrájenou cibulkou a česnekem, po uvaření maso vyndáme a kdo chce obere kosti a nakrájí maso do polévky. Pak zavaříme…
Dáme do hrnca vodu, 1 malú lyžičku soli a nálev z oboch konzerva 3-4 bobkové listy. Zeleninu, zemiaky a kapustu očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do vody. Pridáme…
Dáme uvařit kroupy. Ve slané vodě cca 12 minut. Na velké opravdu velké pánvičce rozehřejeme olej. Osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme mrkev nakrájenou na…
Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.Maso obereme z kostí a…
Do hrnce dáme vařit kus ryby(já dala tresku)s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou(může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit. Uvaříme si…
Králičí hřbet dáme do kastrůlku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, než je maso měkké. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky.Maso obereme z kostí a…
Cibulku nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme, tempeh rozdrolíme.Na olivovém oleji osmahneme cibulku se špetkou soli, po chvíli přidáme tempeh, česnek a smažíme do…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem,…
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a…
Polévka: Části pórku rozdělíme na listy a řádně umyjeme. Vložíme do velkého hrnce s vodou. Přidáme 2 očištěné mrkve, cibuli a petržel. Vaříme do měkka. Poté vše…
Do většího hrnce dáme sádlo, maso nakrájené na malé kostky, nakrájenou cibuli, rajčata, zeleninu. Přidáme kmín, sůl, papriku, pepř a dusíme na mírném ohni 10 minut,…
Do studené vody vložíme všechny suroviny určené „na vývar“, přidáme všechen čerstvý kopr a polovinu hub. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut. Poté vyndáme…