Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petrželka kořenová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie230 kJ /
55 kcal
Bílkoviny2,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,60 g
Tuky0,50 g
– nasycené0,14 g
– nenasycené0,36 g
–– mononenasycené0,24 g
–– polynenasycené0,12 g
––– omega 30,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy8,00 g
– cukry4,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky Videorecept

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro…

lenka-m

150 min

Jelení kýta na víně

Jelení kýta na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za…

Vareniste.cz

180 min

Výborná svíčková

Výborná svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…

Inna93

130 min

Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Polévka Móra Jókaie (Jókai bableves)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…

Eliza

75 min

Pomazánka z kořenové zeleniny

Pomazánka z kořenové zeleniny

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pomazánky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Podáváme je na snídani, svačinu, večeři, nebo také jako součást slavnostního pohoštění. Tak můžeme připravit třeba tuto z…

stbily

40 min

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor se do chladného počasí skvěle hodí. Je jemná a smetanová a křupavé krutony a opečená slanina k ní pěkně ladí. Na přípravě…

jitka540

50 min

Kuřecí na kořenové zelenině

Kuřecí na kořenové zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…

Pestrá rýže

Pestrá rýže

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Krásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…

aisha

60 min

Naložená zelenina v soli

Naložená zelenina v soli

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…

janky3

30 min

Slovenská hrstková polévka

Slovenská hrstková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vopred namočenú fazuľu a hrach dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme odkryté do polomäkka. Pridáme vopred namočenú šošovicu, jačmenné /ječné/ krúpy, pokrájanú…

Sušená zelenina jako koření

Sušená zelenina jako koření

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…

Dooga

270 min

Divočák s rozmarýnem

Divočák s rozmarýnem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…

Vaclav Fronek

125 min

Guláš ze zajíce

Guláš ze zajíce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, najemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme. V průběhu…

Pečené telecí se zeleninou

Pečené telecí se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Telecí maso pokrájíme na kostky a vložíme do zapékací mísy. Všechnu zeleninu zbavíme slupky. Mrkev, cibuli, celer a petržel pokrájíme na kostky a přidáme k masu. Dále…

1 2 3

Naposledy jste si prohlédli