Špagetová omeleta se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenŠpagetová omeleta se zeleninou je originální způsob, jak zužitkovat zbytky těstovin a vytvořit lahodné, syté jídlo. Spojuje křupavou zeleninu s jemnou chutí vajec a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špagetová omeleta se zeleninou je originální způsob, jak zužitkovat zbytky těstovin a vytvořit lahodné, syté jídlo. Spojuje křupavou zeleninu s jemnou chutí vajec a…
Smrže na másle jsou lahodnou delikatesou, která oslavuje jarní sezónu. Tyto jedinečné houby, ceněné pro svou jemnou a zároveň intenzivní chuť, se při opékání na másle…
Zajímavý nápad jak podávat grilované žampiony. Lehký nádech asijského stylu oživí chuť žampionů a jistě si najde své příznivce, kteří je budou vyhledávat mezi…
Zapečené houby s olomouckými syrečky jsou originální pochoutkou pro milovníky výrazných chutí. Kombinace vytváří dokonalou souhru, která potěší vaše chuťové buňky. Tento…
Vůně jemné smetanové omáčky, plné hub a uzeného masa, dochucené směsí koření a česneku, přiláká rodinu ke stolu dřív, než budete mít hotovo. Podávejte s těstovinami,…
Snadná a rychlá variace na guláš z libového hovězího masa. Bude se hodit, pokud máte chuť na dušené hovězí, ale nemáte moc času na přípravu nebo pokud potřebujete uvařit…
Lahodné podzimní jídlo připomíná složením syté pokrmy našich předků. Ti moc dobře věděli, že výživná pohanka, kapustičky a sezónní houbová nadílka jdou zpracovat spolu.…
Velká paráda jde udělat i z několika málo surovin. Trochu zbylých růžiček brokolice, čerstvá vajíčka, koření, bylinky, rajčátka a sýr vytvoří lahůdkovou omeletu. Ta se…
Mangold je surovina, které se mnohý kuchtík z neznalosti ještě stále vyhýbá. Dejte této zelenině šanci zazářit třeba v syté a voňavé podzimní polévce. K mangoldu je…
Tento zeleninový nákyp je velmi jednoduchý a k jeho přípravě stačí pár surovin. Přesto jde o velmi dobré jídlo, ve kterém se pěkně doplňuje chuť květáku a mrkve. Skvěle…
Bedly jsou opravdovou lahůdkou. Pokud se vám podaří nasbírat dostatek bedlí, připravte si i tuto chuťovku. Kloboučky naplňte nádivkou se sýrem a kořením a usmažte v…
Salát s krutonky z tmavého chleba opečenými na olivovém oleji a ochucenými bazalkou zdvihne běžný salát o několik stupínků výše k chuťovému nebi. A přidáte-li do…
Polévky jsou ideálním pokrmem na nejen chladné podzimní dny. K zeleninovému vývaru můžeme přidat různorodou zeleninu, která dodá polévce chuť a vitamíny. O to se tady…
Šťavnatá kuřecí roláda plná voňavých bylinek podávaná s kapustičkami a mrkví opékanými na másle potěší lákavým vzhledem i lahodnou chutí. Toto pestré a zdravé jídlo si…
Pokud máte rádi knedlíčky a noky, vyzkoušejte podzimní dýňovou variaci z celozrnné mouky. Příprava je snadná a knedlíčky se výborně hodí k rajské, ke guláši a nebo…
Křupavé smažené karbanátky jsou oblíbené a rychlé jídlo. Skvěle chutnají i připravené z rybího masa. Podáváme je s batátovým pyré. To zaujme jemnou nasládlou chutí,…
Velmi jednoduché zeleninové jídlo, které si vychutnáme jen tak, nebo jako přílohu. Batáty stačí upéct v troubě do měkka. Jejich nasládlou chuť zvýrazníme medovou…
Buddha bowl podáváme jako lehký oběd nebo vydatnou večeři. Je to miska plná pestrých a zdravých surovin a zajímavých chutí. Tentokrát ji připravíme z batátové kaše,…
Vychutnejte si klasickou českou rybu zase na jiný způsob. Marinováním v hořčičné marinádě získá kapr zajímavou chuť. Pak ho jen stačí opéct na pánvi a podávat s…
Květák chutná skvěle a je mnoho možností, jak tuto lahodnou zeleninu připravit. Výborný je například obalený v houbovém těstíčku a strouhance s uzenou paprikou. Poté ho…
Vepřové závitky známe všichni a jejich kouzlo spočívá v tom, že je plníme ingrediencemi dle vlastní chuti. Vyzkoušejte závitky naplnit uzeným masem, obalit v trojobalu a…
Netradiční těstoviny z kaštanové mouky ve tvaru oušek podáváme s chuťově zajímavou směsí jedlých kaštanů, pórku, cukety a salátových listů. Lahodné italské jídlo…
Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá…
Drobné slané pečivo posypané slaninou, sýrem a mandlemi krásně ozdobí váš sváteční stůl. Skvěle se hodí na večírky a narozeninové oslavy, ale upečte raději dvě dávky…
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu