Tvarohový dort s nektarinkami
Recept ještě nebyl hodnocenNektarinky si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Dno dortové formy vyskládáme piškoty a ty potřeme 1pl marmelády smíchanou s 2pl rumu. Do šlehací misky dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nektarinky si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Dno dortové formy vyskládáme piškoty a ty potřeme 1pl marmelády smíchanou s 2pl rumu. Do šlehací misky dáme…
1.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny 2.Z bílků vyšleháme sníh 3.Do žloutků přidáme mascarpone,dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme našlehaný sníh 4.Piškoty…
Ve vodní lázni mícháme žloutky s cukrem, dokud nevznikne světlý krém. Krém mícháme nad vodní lázní alespoň dalších 8 minut, aby se prohřál. Jde zejména o to, aby byly…
Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert…
Klasický nepečený dort s jablíčky podle našich babiček a maminek jistě zná mnoho z nás. V tomto receptu najdete smetanovou obměnu, kde je i tvaroh a kalvádos. Výčtu…
Uvaříme silnou kávu, přidáme likér a namáčíme piškoty, které skládáme podle obrázku.Na krém v míse vyšleháme mascarpone spolu se smetanou, cukrem a likérem.Cukrářským…
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek na kterém budeme dezert podávat, doprostřed dáme…
Ovoce nakrájím, uložím do pánve, přidám rozinky, olej, máslo, skořicový cukr, citronovou šťávu a 15 minut frituji, přidám rum a asi 2 minuty nechám promíchat. Směs…
Troubu rozehřejeme na 180 ˚C. Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr, vanilkový cukr a sůl. Žloutky…
Šťávu, kůru, cukr, pudink a vejce dáme do kastrolku, vše dobře promícháme metlou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Provařit za stálého míchání…
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…
Tento dezert je inspirován francouzskou Šarlotou. Připravíme ho v menší verzi ve formách na muffiny. Je to velmi snadné a výsledkem je piškotová miska plněná lahodným…
Vezmeme hlubší mísu (záleží, jak velký dort chceme udělat), mísu vyložíme potravinářskou folií, aby šel dort dobře vyklopit. Pak dlouhé piškoty namáčíme do kávy s rumem…
Na dno pekáčku nebo jiné vhodné nádoby poklademe piškoty (můžeme je malinko pokropit kávou, ale pokud budeme moučník jíst až druhý den, není nutné je zvlhčovat).Uvaříme…
Zrnkovou kávu spaříme horkou vodou a necháme chvíli louhovat. Dortovou formu vyložíme potr.fólií. Kávu zcedíme, vylouhovaný lógr nevyhazujeme, budeme ho potřebovat.T…
Lipánky dejte do misky a rozmíchejte. Cukrářské piškoty přelomte na polovinu. Každý kousek obalte lipánkem a postupně z nich na talířku vyskládejte pyramidu. Dolní řada…
Nejdříve si uvaříme silnou kávu, kterou po zchladnutí ji smícháme s rumem. Vyšleháme si Lučinu s tvarohem a cukrem, v jiné míse vyšleháme šlehačku se ztužovačem do tuha,…
Smichame 150 ml mleka, pudinkovy prasek, dulce de leche, smetanu ke slehani a elektrickym slehacem vyslehame v pevny krem.Pote do kremu zaslehame zakysanou smetanu,…
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a…
Vymažeme dortovou formu a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus: Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do sněhu přimícháme cukr. Poté…
Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vlejeme na plech asi 25x30 cm vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180…
Připravíme si nejprve puding, který musí chladnout, aby měl stejnou pokojovou teplotu jako ostatní suroviny, za občasného míchání (aby se nevytvořil škraloup) necháme…
Vaření podle umělé inteligence: Sladká štěpánská omeleta „vylepšená“ šunkou, cibulí a sýrem? Jako vtip dobrý
Zapečené těstoviny 7 x jinak plus tipy, jak díky jednoduchým krokům vyčarovat dokonalé jídlo
Holka u plotny radí: Jak na křehké vanilkové rohlíčky s jemným krémem? Stačí jen listové těsto a obyčejný pudink