Polevy a nádivky (cukroví)
Recept ještě nebyl hodnocenPolevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Zakysané smetany dobře rozmícháme s vanilkovými cukry. Na dno dortové formy dáme piškoty, polovinu smetan, poklademe kompotem, opakujeme, nakonec přijdou piškoty.Formu…
Pro začátek si uděláme lázeň (kastrol si napustíme vodou, druhý menší kastrol položíme do prvního kastrolu s vodou a dáme do něj čokoládů do té doby než se rozpustí) …
Ze surovin vypracujeme kokosové těsto. Tvarujeme kuličky, obalujeme v moučkovém cukru, vkládáme do formiček a vyklopíme. Necháme do druhého dne zaschnout.Ze surovin…
Příprava krému: Mléko, cukr a vanilkový cukr dáme vařit, potom přidáme kokos a chvilku povaříme. Po vychladnutí vyšleháme s máslem. 2 kusy oplatků slepíme…
Košíčky jsou vděčným pečivem nejen na Vánoce. Můžeme jimi udělat radost při dětské oslavě nebo při různých příležitostech. Záleží jen na tom, jakou zvolíme do nich náplň…
Jednohubky jsou zpravidla různé slané variace pečiva, pomazánky a dalších surovin. V tomto receptu pro vás máme velmi snadnou úpravu jednohubek se sladkou chutí. Piškoty…
Pokud rádi připravujete nepečené druhy cukroví, vyzkoušejte ořechová vosí hnízda. Tato světlá varianta tradičního vánočního cukroví vás překvapí lahodnou chutí. Příprava…
Vosí hnízda či včelí úly jsou typické vánoční nepečené cukroví, které může zdobit i váš sváteční stůl. Kakaové kopečky plné lahodného krému vám uzavře lehký piškot nebo…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Pokud jste zarytým milovníkem vosích hnízd, který se nemůže dočkat Vánoc od prvního spadlého listu, máme pro Vás výzvu. Ničeho se nebojte a zkraťte si čekání na Ježíška…
Pokud jste zarytým milovníkem vosích hnízd, který se nemůže dočkat Vánoc od prvního spadlého listu, máme pro Vás výzvu. Ničeho se nebojte a zkraťte si čekání na Ježíška…
Z uvedených surovin vytvoříme těsto, které by se nemělo drobit. Pokud ano, přidáme ještě trochu mléka, másla, nebo rumu. Hmotu plníme do formiček na vosí hnízda a…
Z uvedených surovin vytvoříme těsto, které by se nemělo drobit. Pokud ano, přidáme ještě trochu mléka, másla, nebo rumu. Hmotu plníme do formiček na vosí hnízda a…
Vejce ušleháme s cukrem, vmícháme mouku a upečeme piškot.Vychladlý potřeme punčovou náplní - piškoty rozdrtíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. …
Nepečené cukroví je velmi oblíbené. Vyzkoušejte tyto netradiční bombičky a zkuste experimentovat s chutí tohoto cukroví obměnou chuti džemu, který použijete na potření.…
Toto jednoduché nepečené marcipánové cukroví voní po rumu a chutná skvěle. Vrstvy z marcipánových tyčinek naplníme směsí z másla, piškotů a čokolády, necháme ztuhnout a…
Mrkvový tatarák od vítěze Pohlreichova souboje restaurací: Šéfkuchař Salabky prozradil důležitý trik na správnou přípravu mrkve
Jak na nejlepší andělsky nadýchaný perník? Jednu surovinu nevynechávejte!
Bůček v kysaném zelí: Šťavnaté jídlo z jednoho hrnce dokonale propojí chutě obou ingrediecí a prospěje mu i černé pivo