Krkovice z pánve na medu a černém pivu
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní…
Do pekáčku dáme kysané zelí, na které poklademe osolený a pokmínovaný bůček. Toto vše zalijeme sklenicí černého piva.Pečeme při cca 180°C do růžova. 10 minut před koncem…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Naporcované králičí maso omyjeme, prošpikujeme, nasolíme a okořeníme. Do pekáče vložíme kysané zelí a na to klademe jednotlivé kusy králičího masa. Podlijeme černým…
Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku. Přidáme osolené a opepřené plátky masa. Zprudka osmahneme a podlijeme vodou a pivem. Přidáme protlak a dusíme doměkka. Až…
Kuřecí prsa rozřízneme podélně napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do…
Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Kotlety jen lehce naklepeme, pouze osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a položíme do něj kotlety. Na každou dáme 2…
Ve vyšším hrnci rozpustíme máslo, přidáme lžíci hladké mouky a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme černým pivem, ochutíme skořicovým cukrem, solí, pepřem a za stálého…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Zelí scedíme a podle potřeby překrájíme. Podle kyselosti osladíme a promícháme s cibulí, slaninou a kmínem.Pekáček vymažeme sádlem…
Žebra naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáče. Marinádu připravíme smícháním povidel, nahrubo nastrouhaného celeru, sójové omáčky a rozmačkaného česneku.…
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek namačkáme a tvarůžky nastrouháme. Všechno dáme do mísy k mletému masu (měla jsem mix hovězí a vepřové + drůbeží), přidáme vejce, pivo,…
V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…
Jedno pivo uvaříme s cukrem. Do druhého piva rozmícháme kakao, nalijem do prvního piva a necháme přejít varem. Necháme vychladit. Přidáme rum dle chuti, zamícháme a…
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a vetřeme pálivou + sladkou papriku. Necháme hodinku odpočinout. V kastrůlku osmahneme pár kousků tuku (já měl z uzené pražské…
Vše krom sádla vrazte do Papiňáku, vařte asi 3/4 hodiny. Pak otevřete, maso se krásně rozpadá. Vylovte ho, pokud na něm uvízne něco cibule tak to nevadí. Maso natrhejte,…
Kůži na bůčku nařízneme na mřížku, osolíme, opepříme. Z obou paprik, kmínu, chilli,utřeného česneku a trošky piva si umícháme pastu. Pastu vetřeme ze všech stran do masa…
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a ještě orestujeme.Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme udělali…
Na sádle osmažíme cibulku do tmavší barvy. Přidáme očištěnou, nakrájenou kližku. Necháme zatáhnout a přidáme papriku, utřený česnek a všechno koření. Orestujeme a…
Nakrájet maso na plátky, osolit a opepřit. Dát do zapékací mísy, přidat nakrájenou cibuli (může být i nahrubo), prolisovaný česnek a přidat zbylé ingredience.Péct cca…
Očištěná, kuchyňsky upravená líčka (zbavíme blan, ale ponecháme tuk) nakrájíme na kostky větší než na guláš. Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo, kusy masa opečeme ze…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do větší uzavíratelné mísy. Přidáme ostatní suroviny na marinádu a vařečkou pořádně promícháme.Koleno opláchneme a vykostíme (kosti…
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Maso nakrájíme na kostky a ve větším hrnci ho na sádle opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme posekaný česnek, snítky tymiánu a necháme vydusit tekutinu. Poté podlijeme…