Bůčkové kostky
Recept ještě nebyl hodnocenZ piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme.Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme.Vepřový bůček nakrájíme na kostky asi 3×3 cm, osolíme,…
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto,které necháme asi 1/2 hod. odležet.Z tohoto množství jsou 2 záviny.Vyválíme placku,poprášíme strouhankou,dáme nastrouhaná…
Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit.Zvolíme program Klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do…
Krkovici naklepeme,osolíme,opepříme,okmínujeme a zlehka posypeme gril.kořením(nemusí být),položíme na rozpálenou pánev s olejem a z horní strany poprášíme moukou.Opečeme…
Platýze si nařežeme na filety, omyjeme je, vysušíme, opepříme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou-necháme čtvrt hodiny odpočinout. Pak dáme rozmarýn s petrželkou a…
Maso osušíme a namáčíme do marinády, kterou jsme si smíchali z uvedených surovin. Dáme do misky a přikryté necháme nejméně 2hodiny uležet v chladnu. Potom maso obalíme v…
Je třeba připravit rychle něco dobrého k obědu? Usmažíme si žampiony. Připravíme pivní těstíčko se strouhaným sýrem, namočíme v něm hrubší plátky žampionů a v oleji je…
Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.V…
Droždí rozpustíme v pivu a spolu s ostatními surovinami přidáme k vykvašenému prefermentu - umícháme těsto, které necháme asi 60-90 minut kynout. Během doby kynutí…
Závin nebo štrúdl můžeme připravit z různých druhů těst a náplní. V tomto receptu přinášíme těsto, které je ozvláštněno pivem. Uvnitř závinu se pak skrývá bohatá…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Květák nebo brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyjmeme je a necháme zchladnout a oschnout.Těstíčko: našleháme pivo, olej, žloutky, mouku a sůl podle potřeby.…
Naplnit kuřecí maso chutnou klobásovou směsí je výborný nápad. Vyberte měkkou klobásu dle vaší chuti a připravte kapsy v trojobalu. Doplňte nejlépe bramborovou kaší a…
Dostali jste chuť na pořádnou porci vydatného hovězího masa? Kližka je to pravé. A bude i brzy na stole, když využijete tlakový hrnec. Dolaďte chuť špekem, pivem,…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Začátkem jara zpříjemňuje naše pokrmy aromatický medvědí česnek. Využijeme ho ve studené i teplé kuchyni, skvělý je například při přípravě této rychlé chuťovky. Medvědí…
Grilovací sezona je pomalu za dveřmi. Ugrilovat se dá snad skoro vše, ale sázkou na jistotu, je kuřecí maso, potřené kořenící směsí. Ke konci grilování maso potřeme…
I v zimě si můžete dopřát skvělé grilované kuře, které můžete ugrilovat v troubě. Kuře okořeníme sladkou paprikou a v průběhu grilování jej potíráme směsí z piva a…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Tuto dobrotu připravíte během chvilky a vychutnáte si ji i se sklenicí piva. Smažené uzené maso v křupavém pivním těstíčku je skvělé se svěžím salátem, který připravíte…
Nakrájíme na kostičky tvarůžky, nadrobno také medvědí česnek, cibuli, střídavě vše vkládáme do sklenice, až po její horní okraj, přidáme barevný pepř, čerstvě namletý…
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně. Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a…
Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou…
Kávu v létě jedině na ledu: Jak připravit zmrzlinové affogato nebo osvěžující espresso s tonikem?
Velikonoce ve Francii: Na stole nesmí chybět chřest s vajíčky a majonézovou omáčkou. Jak na to?
Jak správně grilovat sýry: Hermelín potřebuje alobal, halloumi nebo oštiepok stačí jen potřít olejem a budou skvělé