Zauzená klobása a hříbky v gulášové omáčce s pivem
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Filety protáhnout v polohrubé či hrubé mouce, z přísad udělat těstíčko a filety tím napatlat a ihned smažit.
V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…
Vykuchaného kapra naporcujeme na podkovy, které osolíme hrubou mořskou solí, posypeme kmínem a drcenými sušenými rajčaty. Cibuli pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.…
Do pekárny nasypeme suroviny dle uvedeného pořadí, pečeme na program NORMAL. Klobásu nakrájíme na kostičky a přidáme jí po pípnutí.
Pokrájame nadrobno cibuľu, očistíme zemiaky, cesnak, papriku, rajčiny a mäso nakrájame na kocky.Na masti osmažíme cibuľu do sklovita, pridáme hovädzie mäso,hríby,…
Vejce vyšleháme v misce, přilijeme pivo, přisypeme mouku, koření a sůl. Solíme o trošku více nebo po osmažení řízečky ještě osolíme. Vše dobře promícháme na hustější…
Cibuli zpěníme na oleji dozlatova přidáme červenou papriku a pak nakrájené maso. CHvíli dusíme a podlijeme pivem, přidáme pepř, kmín, nové koření, česnek, majoránku. …
K této úpravě kapra zachytíme při zabíjení krev a kapra vypláchneme octem. Potom na kastrole udusíme kořenovou zeleninu, všechno koření, cibuli a přidáme krev z kapra,…
Chléb pokrájíme na větší kostky a namočíme do piva, necháme ho změknout a poté ho rozvaříme ve vývaru. Přidáme trochu kmínu, rozšlehaná vejce a nakonec smetanu. Polévku…
Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku…
Porce pangasiuse osolíme, pokapeme citronovou šťávou.Rybu po jedné straně potřeme plnotučnou hořčicí a porce obalíme v hrubé mouce. Připravíme si těstíčko na obalovaní…
Křidélka osolíme a okořeníme pepřem.Česnek a cibuli oloupeme.Půl česneku rozmačkáme, zbytek i s cibulí nakrájíme. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji,…
Klobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
V míse promícháme mouku se solí, uděláme důlek. Nalijeme vlažné pivo, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek. Žloutky oddělíme od…
Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek…
1/Pangasia radne oplachneme, osolime a osusime. 2/Pripravime si uvedenych ingredienci marinadu, jen zazvor vetreme nakonec a nechame vse odlezet pak dal pres noc…
Všechny přísady smícháme dohromady : Koření dáme tolik, kolik chceme, ale aby nebyla čmaja moc tekutá! S pivkem opatrně!!! Opravdu jen kapičku!!! Radši do bříška:D
Nivu a máslo nastrouhat na jemno, cibuli a pažitku jemně nasekat, přidat pálivou papriku (chilli), hořčici, přilijeme pivo a zamícháme. Výsledná hmota musí mít…
Králičí stehna vykostíme a vytvoříme si plátky jako na závitky.Naklepeme je osolíme,opepříme .Na 1/2 plátu šunky vložíme 1 lžičku křenu,1 lžičku nastrouhané červené řepy…
Připravíme těstíčko z piva, vajec a mouky, osolíme a opepříme a obalíme v něm játra, které usmažíme na oleji nebo na sádle.
2 kolečka ananasu, polovina banánu překrojená na půlky obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízek. 2 až 3 kusy hub si usmažíme na slanině z obou stran, kolečka cibule si…
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem, pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.POZNÁMKA: Aby se s moukou při jiném receptu dobře pracovalo,…
V misce smícháme vidličkou mouku s pivem. Přidáme studenou vodu a mořskou sůl. Vyšleháme dohladka. Necháme cca hodinu při pokojové teplotě odpočinout. Po této době do…
Paprikový salát, který vydrží až do zimy: Sterilovaný podle receptu od tchyně Dáši z Moravy nemá chybu
VIDEO: Kde se levně najíst na pražském letišti? Zhruba za 200 Kč se dobře najíte i napijete ještě před odbavením
Historie preclíků: Původně měly připomínat ruce sepjaté k modlitbě. Dnes se podávají k pivu!