Pivní (základní) chleba pro Václava
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny navážíme do formy v pořadí tekuté - sypké a zapneme základní program. Před třetím kynutím těsto trochu urovnáme, pokud je třeba. Chlebík je lehký, není "bílý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny navážíme do formy v pořadí tekuté - sypké a zapneme základní program. Před třetím kynutím těsto trochu urovnáme, pokud je třeba. Chlebík je lehký, není "bílý…
Vepřové pečené na pivu je starobylý recept, kterým i v dnešní době potěšíte své strávníky. Lahodná chuť nejlépe vynikne s tradiční přílohou ve formě knedlíků. Ať již…
Maso lehce naklepeme.Z ostatních surovin uděláme marinádu. Do marinády naložíme maso(nejlépe na noc). Maso dáme na pekáček a přelijeme marinádou,na každý plátek…
Maso osolíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili smícháním rozpuštěného másla (necháme ho trochu zchladnout), piva, zázvoru a sušené cibule. Necháme marinovat…
Kotlety osolíme, opepříme z obou stran. Osmažíme cibuli, přidáme kotlety a opečeme z obou stran za podlévání pivem. Měkké maso vyjmeme, přidáme na kousky nakrájené…
Tvarůžky rozdělíme na jednotlivé kusy a překrájíme na půlky tak, že snížíme výšku na polovinu.Do mísy vysypeme hladkou mouku, sůl, cukr a vše promícháme. Přidáme vejce a…
Telecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a po menších částech postupně opékáme do hněda na pánvi s rozehřátým olejem. Opečené maso přendaváme do pekáčku. Pokud je…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto lehce propracujeme a sformujeme bochník, který dáme vykynout…
Oba druhy masa kuchyňsky upravíme a po stranách nařízneme. Naložíme přes noc do marinády (z výše uvedených surovin).Druhý den maso okapané od marinády zprudka…
Uzenou krkovici nakrájíme na plátky jak jste zvyklí na řízky. Na rozdíl od nich nesolíme ani nenaklepáváme. Obalíme v trojobalu, mouka, vajíčka a strouhanka. Kdybyste…
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba…
Malé plněné rohlíčky, připravované bez kynutí, můžete upéct jak ve sladké, tak ve slané variantě. Je jen na vás, jestli zvolíte, šunkovou, sýrovou, nebo makovou náplň.…
Omyté a osušené kuře okořeníme grilovacím kořením případně namarinujeme pomocí vstřikovače marinády marinádou dle vlastní chuti. Technika spočívá v tom, že okořeněné…
Takze zo vsetkých surovin si pripravime testicko, melo by pak drzet na masu, ne moc huste ani moc tekute. Kdyz mame pripravene testicko, nakrajime si maso na nugetky,…
Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu. Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme směsí koření…
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1-1,5 lžíce), kmínem (1-1,5 lžičky) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem, zaklopíme…
Sýrový tatarák oceníte nejlépe na dozlatova opečené topince. Navíc vás postaví na nohy. Tajemství správné chuti spočívá ve výběru koření a způsobu dochucení, proto si…
Snad každý zná dobře ochucený tatarák z hovězího masa. Připravit ho můžeme ale i ze zrajícího sýru, který máte rádi, třeba z Romaduru nebo tvarůžků. Tatarák si nejlépe…
Snad každý zná dobře ochucený tatarák z hovězího masa. Připravit ho můžeme ale i ze zrajícího sýru, který máte rádi, třeba z Romaduru nebo tvarůžků. Tatarák si nejlépe…
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Jednoduché a chutné pomazánky jsou oblíbenou součástí našich jídelníčků. V této tvarůžkové dá pivo sýru říz a smetana vše zase zjemní. Můžete zkusit i experimentovat -…
Kombinace masa a piva funguje prostě skvěle. Ať už masový pokrm pivem zapijete pro lepší trávení nebo pivo zakomponujete rovnou do jeho přípravy. Nejčastěji se kombinuje…
Hvězdou mezi jablečnými moučníky je štrúdl. Tenké těsto a šťavnatá jablečná náplň vonící po skořici chutnají prostě skvěle. Zkuste tentokrát listové těsto nahradit…
Zelenina a vepřové plátky potřené dobrou hořčicí, vytvoří po upečení v troubě jemnou omáčku, která se hodí k bramborovým knedlíkům. Spolu s nimi vykouzlíte chutný…