Masové kuličky po znojemsku
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Dušená vepřová plec potřebuje čas, aby dokonale změkla. Odvděčí se vám ale výbornou chutí a skvělou šťávou, ve které se snoubí chutě zeleniny a hub. Dochucení sójovou…
Pokud hledáte inspiraci na snadný oběd z vepřového masa, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Lehce pikantní vepřové nudličky se zeleninou jsou vděčným pokrmem.…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (je jedno, jak velké), žampiony nakrájíme na plátky 1 cm, pórek nakrájíme na jemné nudličky.Na oleji osmahneme dozlatova maso,…
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Rozehřejeme sádlo a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do hněda. Přidáme nakrájený česnek, koření a protlak. Po chvíli přidáme…
Maso a kapusta se dělá zvlášť. Maso nakrájím na větší kostky, osolím, opepřím, posypu kmínem, trochu podliji vodou a upeču v troubě do měkka. Kapustu nakrájím na kousky…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na větší kostky. Rozškvaříme slaninu na sádle, přidáme cibuli a po orestování i česnek.Přihodíme maso, opečeme a…
Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně…
Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku. Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme…
Maso nakrájíme na kostky, zeleninu na kousky a cibuli nadrobno. Na tuku orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme maso a necháme zatáhnout.Vmícháme cukr a po chvíli protlak,…
Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, kajenský pepř, kari koření.…
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Očistíme zeleninu. V hrnci na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kořenovou zeleninu, zarestujeme, přidáme sůl, cukr a necháme zkaramelizovat. Mírně podlijeme a…
Pomalý hrnec nám pomůže připravit dobrá jídla bez větší námahy a hodin strávených u plotny. Nakrájené maso do něj stačí jen vložit, okořenit, přidat zeleninu a zalít…
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a…
Syté a chutné jídlo, které spojuje šťavnaté maso s jemnými těstovinami v jedinečné kombinaci. Pomalu dušené maso je plné chuti a perfektně se hodí k těstovinám, které na…
Klasikou české kuchyně je dozlatova usmažený holandský řízek z mletého masa se sýrem. Šťavnaté maso v křupavém obalu perfektně doplní vařený brambor a brusinkový kompot.…
Naložte vepřovou plec do pikantní marinády, nechte uležet přes noc a druhý den upečte do měkka. Odměnou vám bude plátek šťavnatého masa, který si nejlépe vychutnáte s…
Jakmile se v receptu objeví slovo čert, je jasné, že se jedná o pálivé jídlo. Jinak tomu není ani u receptu na čertovy špalíčky, které jsou doplněné žampiony a pečenými…
Do uzavíratelné nádoby vyklepneme vejce, přidáme olej, omáčku, worcester, zázvor, pepř a solamyl a vše důkladně prošleháme. Maso opláchneme, osušíme, nařežeme na plátky…
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova…
Maso nakrájíme na kostky, vložíma na osmahnutou, ale ne hnědou cibuli, necháme zatáhnout. Poté přidáme větší konzervu rajského protlaku, promícháme a podlijem vodou nebo…
Vepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme…
Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte pórek, přidejte maso na malé kostičky a vločky, orestujte.Přidejte mrkev na kostičky a brambory na menší kousky. Osolte,…