Borůvkovo-cuketový moučník
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny. Postupně vmícháváme olej,…
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Predahrat si troubu na 200 °C. Vytrit rozpinaci formu na dorty tukem. Dat do misy tvaroh, podmasli, cukr, tekute maslo a tekutou vanilku a vse dobre zamichat bud rucne…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.V podmáslí rozmícháme barvu. Nakonec…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme dlouhý váleček. Válečky zapleteme do copu. Cop vložíme na plech…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme dlouhý váleček. Válečky zapleteme do copu. Cop vložíme na plech…
Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce smíchejte cukr s vejcem a olejem, dokud se nespojí. Vmíchejte podmáslí a peprmintový…
V tomhle úžasném dezertu že je schovaná cuketa? Opravdu ano! Je součástí vláčného ořechového korpusu. Ukrývá se pod ozdobnou vrstvou čokoládovo - kávového krému, aby…
Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme.Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme…
Hrníčkové banánové lívance jsou příjemně sladké a krásně voní po skořici, vanilce a banánech. Skvělou snídani, která potěší nejen ty nejmenší, zvládnete připravit během…
Velikonoční beránek z podmáslí je krásně vláčný a je plný nasekaných ořechů. Recept je snadný a zcela bez vážení surovin, takže se do něj bez obav můžou pustit i ti,…
Oslavte svátky jara podmáslovým mazancem s brusinkami, který přináší na Váš stůl kombinaci jemného těsta, bohatého podmáslového aroma a osvěžujících brusinek.
Oblíbenou sladkou českou klasikou jsou kynuté ovocné knedlíky, plněné sezónním ovocem. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Chcete připravit chutný dezert pro někoho, kdo musí (nebo chce) konzumovat bezlepkové pokrmy? Zkuste chutný nepečený dezert. Na korpusku s ořechy jsou dokonce dva chutné…
Chcete připravit chutný dezert pro někoho, kdo musí (nebo chce) konzumovat bezlepkové pokrmy? Zkuste chutný nepečený dezert. Na korpusku s ořechy jsou dokonce dva chutné…
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální…
Vyzkoušejte naši lahodnou bábovku, která je nejen bezlepková, ale také plná intenzivní chuti. Kombinace hořké čokolády a šťavnatých třešní je ideální pro všechny, kdo…
Rádi si zpříjemníte ráno dobrou snídaní, která skvěle chutná i vypadá? Vyzkoušejte smoothie bowl. Je to zdravá a vydatná snídaně plná chutí, barev a dobrého ovoce.…
Pokud máte chuť na sladkou snídani či svačinku, jsou tyto lívance ideální volba. Voňavé, zajímavě kořeněné a nadýchané lívance můžete před podáváním namočit do…
Tento recept je inspirovaný balkánskou kuchyní, kde se střetávají pestré ingredience a aromatické koření. Příprava v jednom pekáči zajišťuje jednoduchost přípravy.…
Znáte štědrovečerní tradice a pověry? Devatero chodů na stole, prostřeno pro náhodného hosta, šupina pod talířem a další
Jak na pravý gurmánský burger? Stačí vám trhané maso a správná omáčka
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky