Karbanátková srdíčka z ovesných vloček a pohanky
Recept ještě nebyl hodnocenSměs suchých suroviny zalijeme vařící vodou, přikryjeme a necháme asi 20 minut odstát. Potom tvarujeme karbanátky libovolného tvaru a smažíme na oleji z obou stran…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 652 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 2,10 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,70 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 0,90 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Směs suchých suroviny zalijeme vařící vodou, přikryjeme a necháme asi 20 minut odstát. Potom tvarujeme karbanátky libovolného tvaru a smažíme na oleji z obou stran…
Pohanku propláchneme na sítku pod proudem studené vody. V hrnci přivedeme k varu 1.5 hrnku vody, rozpustíme v ní kostku bujonu, přisypeme pohanku, promícháme a hned…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme na…
Naprosto jednoduchý šťavnatý dezert bez mouky i mléka. Pohanku namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat, vodu během máčení několikrát vyměníme. Nakonec ji…
Na kousku másla osmahneme nakrájenou cibulku a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme pohanku, společně osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. V polévce rozvaříme…
Do kastrolu nalijeme vodu, do ní nasypeme sojové mléko a metličkou dobře promícháme, pak přisypeme ovesné vločky a pohanku. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 8 minut.…
Mleko dame do hrnce, prisypeme pohanku a nechame probublavat (nevarit). Po 8-10 minutach by mela pohanka mit konzistenci kase. Pote osladime, ochutime skorici a vmichame…
Když jsem si ráno vařila kafe k snídani, tak jsem krom kávy horkou vodou zalila i pohanku, zhruba 2 cm nad úroveň pohanky, osolila jsem ji, přikryla jsem ji poklicí a…
Mrkev nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku rozehřejeme ghí a na jemném plameni chvilku opékáme mrkev.Přidáme čočku, podlijeme vodou a dusíme, než je mrkev měkká.Vsypeme…
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme najemno, česnek prolisujeme. Pohanku zalijeme vodou tak, aby byla voda kousek nad ní a necháme cca 10 minut odstát. Brambory…
Pohanku zalijeme vodou a necháme stát 1 - 2 hodiny. Místo vody můžeme použít nějaké rostlinné "mléko" (rýžové, mandlové, kokosové). Namočíme lněná semínka do 2 PL vody…
Veganská pomazánka je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Je ideální jako pomazánka na chleba, základ do sendvičů nebo přísada do různých pokrmů. Díky…
Hustá zeleninová polévka s pohankou je výživný a sytý pokrm, který zahřeje a dodá tělu potřebnou energii. Tato bezlepková varianta klasické zeleninové polévky je ideální…
Pohanku dame do vody (v pomeru 2:1) a nechame tahnout (nevarit). Po chvili k pohance pridame dva prepulene strouzky cesneku a koreni (pouzila jsem chilli a Grilovana…
Pohanku lámanku a quinou rozmícháme v 300 ml rýžového nápoje Zajíc a dáme vařit na kaši. Necháme vychladnout. Rozinky a Goji si na několik minut namočíme do teplé…
Cizrnu slijeme a vsypeme do vyvaru. Pridame oloupane a pokrajene brambory, hrst pohanky a na kousky pokrajenou jarni cibulku. Polevku nevarime, ale tahneme pod bodem…
Pohanku namočíme do vody spolu se lněným semínkem a necháme nabobtnat. Čím déle, tím lépe – semínka pak budou dobře lepit. V den pečení si předehřejeme troubu na 200…
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a po cca 1 minutě odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Pórek nakrájíme nadrobno, patizon a hokkaido…
Batát nastrouháme najemno, pórek nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a naškrabeme nožem (nebo prolisujeme, ale v tomto malém množství se to prolisovat téměř nedá).V…
Lámanku promyjeme studenou vodou a podle návodu uvaříme v osolené vodě. Měla by se z ní stát kašovitá hmota. Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova,…
Pohanku dáme do hrnce s osolenou vodou a necháme vařit podle návodu. Jak začne voda vřít, ztlumíme a necháme asi 3 minuty vařit. Poté přidáme nastrouhaný celer, řepu a…
Pohanka je oblíbená obilovina, přirozeně bezlepková, s chutí podobnou oříškům. Je základem těsta na lívance, které dochutí také kokos a skořice. Po usmažení lívanečků je…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Vsaďte na vlašáky a provoňte svou kuchyni skvělými recepty!
Jídelní rozmary slavných: Herečka Jennifer Lopéz nesnáší lososa, ujíždí na čokoládových sušenkách a nikdy neodolá kuřeti v rýži
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert