Vídeňské řezy
Recept ještě nebyl hodnocenPrísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a upečieme. Necháme na plechu vychladnúť. 8 dl džúsu privedieme s cukrom k varu. V 2 dl rozmiešame…
Příprava těsta - domácí pekárna. Suroviny vložit v daném pořadí, zapnout program těsto. Pudinkovou náplň uvaříme a necháme vychladit (dát vařit 900 ml mléka s cukry,…
Zpracujeme těsto, které necháme odležet. Z těsta vykrajujeme tvary rohlíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě 160 stupňů asi 5 minut. Rohlíčky se trochu rozjedou…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou a rozetřeme na něj těsto. Korpus…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem…
Z mouky, másla, kakaa, hladké mouky, žloutku vypracujeme těsto. Necháme odležet, rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180°C. Poté lepíme oblíbenou marmeládou,…
Vše vymícháme do hladkého těsta. Rozdělíme do formiček na muffiny. Dáme péci na 180-200 stupňů, pečeme do zlatova a zdobíme čoko polevou od dr.otkera a posypeme mandlemi…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z…
KORPUSY: Z ingrediencí vyšleháme hustější těsto, které rozdělíme na dva plechy stejné velikosti vyložené papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na cca 200 C, po…
Bílky ušleháme dotuha a zašleháme polovinu cukru. V druhé míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a s olejem asi 5 minut. Potom lehce vmícháme sníh, pomleté ořechy…
Tmavé sušenky rozprostřeme na plechu (na pečící papír).Uvaříme puding dle návodu na balíčku a vmícháme do něho likér.Po vychladnutí vlijeme na sušenky a přiklopíme…
Na vále zpracujeme mouku, cukr a Stellu s 1-2 žloutky 2-mi lžícemi rumu na vláčné těsto. Vyválíme na tl. 3mm a vykrajujeme kolečka, která pečeme na pomaštěném plechu do…
Mouku prosejeme do mísy s práškem do pečiva, přidáme ostatní sypké suroviny, vejce, med, olej a podle hustoty těsta mléko. Těsto prošleháme mixérem. 1/2 těsta nalijeme…
Na korpus vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny,ušleháme bílky na tuhý sníh. Hmoty lehce zpojíme a nakonec zamícháme prosátou mouku se solamilem. Hotové těsto…
Suroviny na kokosky smícháme a v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme v troubě při nižší teplotě do růžova. Po upečení kokosky lepíme marmeládou na upečené linecké…
Linecké spodky (srdíčka): Do prosáté mouky můžeme (ale nemusíme!) přidat nastrouhanou citrónovou kůru (z chemicky neošetřeného citrónu) a vanilku nebo vanilkový cukr.…
Máslo utřene se žloutky a moučkovým cukrem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přidáme mouku, kypřící prášek a mleté ořechy. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. …
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Uděláme linecké těsto, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.Upečeme, potom je namažeme čokoládovou polevou, položíme na ně pralinku a též ji pomažeme polevou.Po…
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a těsto necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Pak vyválíme plát asi 4mm tlustý a vykrajujeme formičkou lístečky (oválky, měsíčky…
Rozšlehaná vejce ochutíme podle toho, zda budeme jednohubky dělat na slano či sladko. Přidáme sůl, koření nebo bylinky, v případě sladké verze vanilkový či skořicový…
Ochutnejte „Kanáry“: Uvařte si podle originálního receptu třeba lahodný guláš z masa a zeleniny!
Vepřové nožičky jsou delikatesa, o kterou bývá na zabijačce rvačka. Předvařené a dokřupava upečené chutnají fantasticky
Jak a kdy zalévat a hnojit jahody, abychom měli tu nejsladší úrodu? Pomáhá kopřivová jícha i slepičí trus, důležité je i správné zavlažování