Ježíškovo čepičky
Recept ještě nebyl hodnocenBílky šleháme do polotuha, postupně přisypáváme cukr a šleháme do husté pěny. Lžičkou nebo cukrářským pytlíkem tvoříme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky šleháme do polotuha, postupně přisypáváme cukr a šleháme do husté pěny. Lžičkou nebo cukrářským pytlíkem tvoříme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
Kakaovou polevu vložíme do horké lázně do misky, rozpustíme. Do 2 misky vložíme máslo a 75g cukru a šleháme dokud se cukr nerozpustí. Tekutou kakaovou polevu po lžících…
200 g masla, cukor, vanil. cukor a vajcia vyšľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva a maizenu. Cesto rozotrieme na plech. Mlieko s 50 g masla privedieme k varu,…
Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady,těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový.Do vymazaného a vysypaného pekáče…
Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady,těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový.Do vymazaného a vysypaného pekáče…
Palačinku zlehka potřít marmeládou. Do středu kopeček zmrzliny, ovoce. Svážeme do měšce a svážeme provázkem. Ozdobíme šlehačkou a kakaem, polevou,...dle fantazie.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, nakrájené jablko, nasekané ořechy, kandované ovoce, citronovou kůru, rozinky atp., např. sušené ovoce atd.Vyšleháme sníh, k němu…
Vše smícháme dohromady a zředíme mlékem podle potřeby. Dozdobíme dle naší fantazie:-)Pečeme na 180°C, asi 30 min.
Mírně nahřátý tuk třeme s moučkovým cukrem, po částečném zpěnění hmoty pomalu při neustálém šlehání zaléváme vejce a přitom dbáme, aby se hmota nesrazila. Když je hmota…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Pečeme…
Cuketu oloupeme a zbavíme jadřince, nastrouháme. Přidáme cukr, sůl, žloutky, skořici a ušleháme do krému. Vmícháme rozpuštěné máslo, rozinky, rum a mouku s práškem. …
Mouku prosijeme, přidáme sodu, koření a cukr. Vejce rozkvedláme s medem s pomocí tuku vše spojíme. Já jsem použila pekárnu : dospodu nalijeme rozpuštěný tuk, přidáme…
Perník si nakrájíme na kostky a máčíme v teplé polevě tak, aby dobře nasály. Potom ihned obalujeme v kokosu.
Celá vejce, žloutky a cukr ušleháme. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků.Formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme. Po upečení…
Upečeme korpus,necháme vychladnout.. Vykrojíme 3 kruhy,se kterých uděláme vázičku a zbytek :300 g ponecháme na lízátka Kruhy slepíme marmeládou,či libovolným krémem…
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime. Cesto vyvaľkáme na 5 mm hrúbku a vykrajujeme vykrajovačkou zvončeky. Uložíme na plech a upečieme doružova.Na plnku zmiešame…
Cukr si vyšleháme společně s vejci do husté pěny. Poté zašleháme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při…
Na vál si dáme sypké suroviny, ručně uhněteme těsto a necháme odpočinout min. 12 hodin. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary. Pečeme na 180°C dle trouby asi na 8…
Ze všech surovin na těsto zpracujeme ručně pevné těsto, které namačkáme do skleněné formy na koláč (nejdříve vymažeme a vysypeme hrubou moukou) a propícháme vidličkou…
Ušleháme vejce, cukr, špetku soli a vanilkový cukr do pěny, nejlépe v robotu.Poté přidáme olej a kefír. Pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme…
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Encyklopedie vajec: Rozeznáte od sebe různé druhy? Které vejce je nejzdravější a jak se rozbíjí to obrovské pštrosí?
Hit sezóny: Domácí fermentace! Přinášíme snadný návod, jak na to
Prezidentův kuchař prozrazuje: Petr Pavel miluje zelňačku, ale ocení i středomořskou kuchyni