Malinová dokonalost
Recept ještě nebyl hodnocenVejce ušlehat s cukrem, přidat olej, mléko mouku a prdopeč. Upéct na vymazaném plechu. Mezitím ušlehat krém. Nejdříve vyšlehat šlehačku a pak do ní dát cukr a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce ušlehat s cukrem, přidat olej, mléko mouku a prdopeč. Upéct na vymazaném plechu. Mezitím ušlehat krém. Nejdříve vyšlehat šlehačku a pak do ní dát cukr a…
Ředkvičky opláchneme. Ředkvičky a sýr nastrouháme do misky, přidáme majolku, pomazánkové máslo, sůl a pepř. Vše zamícháme. Mažeme na chléb a pečivo. Lze ozdobit listem…
Vše smícháme dohromady a těsto nalijeme na plech. Na těsto dáte nakrájená jablíčka vedle sebe, posypete skořicí a pak drobenkou. Dáte péct na 170°C.
Vodnice oloupeme, nastrouháme na jemné nudličky a necháme na talíři pustit šťávu. Máslo se smetanou vyšlehat do krému, osolit a opepřit. Vodnice trochu vymačkat a…
Na kostky nakrájené slanině si osmažíme cibuli dosklovata, přidáme droždí, necháme jej roztéct a následně srazit.Zalejeme vejci a děláme, jak vaječinu. Pak necháme…
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou…
Rozmícháme sýr Cottage s Florou a pomazánkovým máslem, přidáme nastrouhanou okurku s prolisovaným česnekem, pažitku, sůl a pepř. Včechno dobře promícháme a dáme…
Brusinky pokropíme rumem a necháme uležet. Vejce s cukrem ušleháme do pěny a postupně přiléváme olej. Vmícháme mouku, cukr, prášek a skořici.Vše promícháme a nakonec…
Rajčata opláchneme,seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme vnitřky,které v ruce rozmačkáme a dáme do zapékací misky.Oloupanou půlku cibule nakrájíme na jemné půlměsíčky…
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně…
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v…
Piškot: Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, zašleháme cukr, žloutky a vmícháme mouku. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně teplé…
Z avokáda vyjmeme pecku a lžící vydlabeme ze slupky. V misce rozmačkáme vidličkou společně s Gorgonzolou. Přidáme pomazánkové máslo, nasekané ořechy, citronovou šťávu a…
Neloupanou cuketu nastrouháte najemno, necháte na cedníku okapat, přebytečnou tekutinu vymačkáte. V misce smícháte s tahini pastou, pomazánkovým máslem, semínky, osolíte…
Pomazánkové máslo, jogurt a nastrouhanou nivu smícháme dohromady, já požívám ruční elektrický šlehač a mažeme na rohlíky jako jednohubky a zdobíme ořechy.
Vajíčka a feferonky nakrájíme nadrobno, přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do pěny, nejlépe tyčovým mixérem.
Cibuli a salám oloupeme. Všechny ingredience jemně umeleme nebo rozmixujeme v mixeru. Podle chuti okořeníme a osolíme. Podáváme namazané na pečivu.
Všechny sýry smícháme v misce, můžeme použít i šlehač. Přidáme nastrouhané 3 řapíky celeru a 1 stroužek rozdrceného česneku.Mažeme na jakékoliv pečivo a zdobíme…
Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh,žloutky našleháme s cukrem a vše spojíme douhromady s moukou.Těsto nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme asi 10 minut při…
Do mísy dáme pomazánkové máslo, majonézu, sůl, pepř a kávovou lžičku citronové šťávy. Dobře promícháme. Plátky uzeného lososa si nakrájíme na kousky velikosti nám…
Toustový chléb mažeme pomazánkami, máslem, přidáváme salám..., plátkový sýr namažeme pomazánkovým máslem a vytvoříme tělíčko housenky, ostatní dle obrázku...
Korpus : V míse rozšleháme 4 vejce, přidáme podmáslí, nakrájenou nebo nastrouhanou uzeninu, sůl a pepř, dle chuti. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku s kypřícím…
Ořechy válečkem přes mikroten rozdrtíme.Všechny suroviny dáme do mísy.Přisolíme a řádně promícháme. Mažeme na chleba a zdobíme, například pažitkou.
Letošní hity v pečení cukroví: Upečte si popraskané crinkles nebo makové linecké!
MasterChef Česko 2022: Jak na dokonale šťavnatý bůček na pivě? Podle skvělého receptu od Ondry se povede každému
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?