Chuťovky se sardelovým očkem
Recept ještě nebyl hodnocenNa žádné oslavě nikdy nesmí chybět stůl plný různých chuťovek. Jejich druhů je mnoho a nikdy nesmí chybět rybí jednohubky, které jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte snadné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět stůl plný různých chuťovek. Jejich druhů je mnoho a nikdy nesmí chybět rybí jednohubky, které jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte snadné…
Těsto: Vše smíchat, nalít na vymazaný, vysypaný plech a upéct.Krém: Vše smíchat a potřít vychladlý korpus, pocákat čokoládou.
Nejdříve si připravíme pomazánku. Rozmícháme veškeré suroviny patřící do náplně. To znamená najemno nastrouhaná vajíčka, hořčici, majonézu, máslo a libeček. Místo…
Nejprve rozmixujeme ananas. Smícháme ho se všemi ingrediencemi na těsto, kromě bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli a přidáme je do těsta až nakonec. Pečeme 30 min na…
Tuto jednoduchou pomazánku připravíme z pomazánkového másla a tresky v oleji. Obojí stačí jen smíchat a poté natřít na plátky celozrnného pečiva. Pečivo dále nazdobíme…
toustový chléb namažeme dle chuti salátem, sýrem, pomazánkovým máslem... podobě traktoru se meze nekladou... velmi jednoduché - viz. vzor obrázek
Hermelín nastrouháme, přimícháme pomazánkové máslo a Lučinu. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidáme 1 nebo 2 lžíce bílého jogurtu. Mažeme na krajíčky chleba nebo veky…
Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed, tak aby zbyla tenká kůrka. Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, kapii nakrájenou na kostičky, salám, okurku, sýr a rozdrobený…
Změklé máslo, sýr a žloutky utřeme a přidáme ostatní ingredience. Nakonec posekané bílky. Zamícháme. Pomazánkou potřeme domácí kaiserky. (viz recept na kaiserky v…
Smícháme pomazánkové máslo a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.Z každé části vyválíme obdélník, potřeme troškou rozpuštěného másla a dáme…
Do mixeru postupně vložíme na kostky nakrájený salám Junior, na větší kostky nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice, lučinu a necháme…
Sardinky rozmačkáme v misce a spojíme s pomazánkovým máslem, přidáme jemně pokrájenou cibulku a natvrdo vařená strouhaná vejce a citronovou šťávu (množství podle chuti),…
Syrečky nastrouháme do misky, na velkých slzách struhadla, nebo rozmačkáme vidličkou, pokud je máme dostatečně odleželé. Přidáme pomazánkové máslo s majonézou, vše dobře…
Pomazánkové máslo smícháme s tvarohem, přidáme nastrouhanou nivu, prolisovaný stroužek česneku a 2 lžíce tatarky. Je to jednoduchá, ale přesto výborná pomazánka ať už na…
Nakrájenou cibuli na drobno a česnek zpěníme na másle. Přidáme droždí, necháme ho rozpustit a rozvonět. Přimícháme pomazánkové máslo a po spojení s droždím přidáme vejce…
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymyzané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180…
Sušené houby namočíme přes noc ve 200ml vody. Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku…
Na zpěněné máslo dáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu rozšleháme a vlijeme na cibulku. Za…
Z pom. másla, nastrouhaných tvarůžků, cibulky, kapie, pažitky, piva a špetky cukru umícháme pomazánku, kterou necháme dobře uležet alespoň do večera v lednici. Můžeme,…
Na korpus vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu, zašleháme cukr, poté přidáme olej, žloutky, nakonec vmícháme opatrně mouku a kakao. Pečeme 40 minut na 150°C …
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Klasickou vaječnou pomazánku zná asi každý už od dětství, kdy ji připravovala maminka nebo babička. Zkuste do ní ale tentokrát přidat trošku chilli a pepře a snídaně…
Sezóna čerstvých a lehce pálivých ředkviček pomalu klepe na dveře. Kdo by nemiloval čerstvě vytaženou ředkvičku přímo ze záhonu. Z takových pak vytvoříte tuto lahodnou a…
Dny chleba se po dvou letech vracejí do Pardubic. Odborníci vyberou nejlepší chléb z 80 soutěžních vzorků
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky