Maltézská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenDo majonézy lehce vmícháme ušlehanou smetanu, jemně usekanou šunku, podle chuti přikapáme šťávy z citrónu a pomeranče a worcesterovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do majonézy lehce vmícháme ušlehanou smetanu, jemně usekanou šunku, podle chuti přikapáme šťávy z citrónu a pomeranče a worcesterovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme…
Do hrnce dáme vařit zralé otrhané bezinky (nebo ostružiny) a 1,2 kg jakéhokoliv ovoce (jediný druh,který tam MUSÍ být zastoupen jsou 2 pomeranče a 2 citrony, zbytek…
Líčka si očistíme a odstraníme z nich vrchní blanku. Osolíme je a opepříme a v kastrolu na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran.Líčka vyndáme, a do kastrolu…
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Z pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme ji s vodkou a moučkovým cukrem. Přelijeme přes pokrájené jahody a na 1 hodinu uložíme do…
Jablka oloupeme na nejhrubším struhadle. Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z pomerančů také získáme kůru (množství je dle naší obliby, lze i vynechat) a…
Nad parou si necháme rozpustit čokoládu do které potom přidáme máslo,stáhneme z plotýnky.Troubu neháme předehřát na 200st.Malý plech si vymažeme máslem a dáme do lednice…
Rukolu opláchneme a necháme okapat. Přidáme nakrájené cherry rajčata a na menší kostičky nakrájený (oloupaný) pomeranč. Jemně osolíme a zakápneme olivovým olejem. Vše…
1. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte sůl, kostku kuřecího bujónu, kari, hořčici a med a míchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota. Sejměte ze sporáku a nechte lehce…
Oloupeme pomeranče (někdy ani neloupu) a nakrájíme na kolečka. Jednu polovinu koleček vložme do pekáče lehce vymazaného olejem. Filety osolíme a opepříme,…
Ryžu zmiešame s pomarančom. Pomocou metličky vymiešame všetky suroviny na dressing a zalejeme ryžu s pomarančom. Dobre premiešame. Pred podávaním posypeme mletou…
1) Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Přidáme cibuli, mrkev a česnek a směs za stáléhomíchání opékáme 3 minuty, dokud zelenina nezačne…
Do velké mísy vsypeme cous cous, zalijeme horkým vývarem, vidličkou mícháme, až se vsákne, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Měl by být na skus kyprý a a trochu…
Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a zbytek zamrazíme na příště,…
Jeden stroužek česneku nastrouháme nebo prolisujeme, druhé dva stroužky nasekáme. Fenykl nakrájíme nahrubo a společně s česnekem opékáme na roztopeném másle asi dvě…
Pomeranč oloupeme a vypeckujeme. Nakrájíme na kostičky společně s banánem. Dáme do mixéru, přidáme jogurt a džus a důkladně vymixujeme. Smoothie dáme vychladit.
To, co je k loupání oloupeme, jablka ne, ta jen zbavíme jadřinců. Pomeranč, jablka, kiwi, ananas nakrájíme na kostky, mandarinky můžeme nechat na měsíčky, nejsou-li…
Pomeranče oloupeme, zbavíme je i bílé kůžičky a nakrájíme na malé kousky. Přidáme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku, ocet-nebo citronovou šťávu, olej, rozmarýn,…
Grepový , brusinkový džus, vodu, šťávu z citronu a ovoce (Citron, jablka, pomeranče) a koření povaříme.Když směs přijde k varu, odstavíme a přidáme alkohol ( já do…
Pomeranč postavte na prkéko a ostrým nožem z něj okrájejte kůru včetně bílé dužiny a tenké spodní slupky u jednotlivých dílků, pak jej nakrájejte na tenké plátky. …
Vyšleháme sníh se špetkou soli, přidáme cukr a žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Do formy nalijeme část těsta a do zbylé části přimícháme kakao. Dáme do…
řípravy receptu Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a…
Grapefruity dobře omyjeme, oloupáme, rozdělíme na měsíčky, ze kterých stáhneme slupičky, šťávu se snažíme zachytit - je to trochu pracné, ale stojí to za to. Kousky…
Datle zalijeme šťávou z pomerančů a necháme alespoň hodinku namočené (jdou pak lépe rozmixovat), poté k nim přidáme meruňky a vše spolu rozmixujeme. Naplníme do formiček…
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?
Jak správně připravit svíčkovou na smetaně? Na královnu omáček potřebujete dobré maso, kořenovou zeleninu a trpělivost