Kuřecí prsa na pomeranči, šalvěji a medu
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční spojení chutí. To jsou tato kuřecí prsa zprudka orestovaná a poté podávána přelitá osvěžující omáčkou. Na tu použijeme zejména pomerančovou šťávu a bylinky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční spojení chutí. To jsou tato kuřecí prsa zprudka orestovaná a poté podávána přelitá osvěžující omáčkou. Na tu použijeme zejména pomerančovou šťávu a bylinky,…
Ochutnejte tento jednoduchý a osvěžující salát. Připravíte ho z křehkých a nasládlých lístků polníčku, šťavnatého pomeranče a voňavé, horké, opražené směsi semínek. Hodí…
Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme…
Pomeranče vymačkáme, potřebujeme z nich 600 ml šťávy, přidáme cukr, žloutky a solamyl, vše ušleháme metlou a za stálého míchání svaříme do zhoustnutí .Necháme…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Cukr necháme zkaramelizovat. Poté jej zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až se vše rozpustí. Přidáme koření a cukr. Směs sejmeme z ohně.Mezitím černý čaj zalijeme…
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým…
Nakrájíme dýni na kostky a zalejeme vodou (3 l tak aby dýně byla ponořená) s cukrem a kyselinou citronovou. Necháme odležet asi 24hodin.Druhý den přidáme citrony s kůrou…
Mouku prosijeme na pracovní plochu a přidáme špetku soli, cukr, studené máslo nakrájené na menší kousky, vejce, zakysanou smetanu a propracujeme. Vytvoříme kouli, kterou…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny…
Banán a kiwi oloupeme (jinak žádné ovoce neloupu) a spolu s ostatním umytým ovocem nakrájíme na kousky.Přidáme semínka, oříšky, propláchnutou kustovnici, citrónovou…
Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe.Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na…
Platýse opláchneme a osušíme.Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pekáček si vymažeme máslem poklademe kolečka cibule.Platýse potřeme citronovou šťávou osolíme a…
1) Pomeranče oloupeme a zbavíme i blanek kolem jednotlivých dílků. Čistou dužinu nakrájíme na menší kousky (pokud chcete v marmeládě větší kusy ovoce, tak dužinu…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ořechy, mouku a nakonec dobře vyšlehaný sníh z bílku. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na cca 10min.při…
Slupky dáme do studené vody a necháme 5-7dni luhovat. Vodu denně měníme. Po čase je voda stále čistější a slupky měkké a nasáklé vodou. V tu dobu jsou připravené. …
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus (trochu vody z vaření si dáme stranou). Očištěnou mrkev, cibuli a papričku pokrájíme na drobné kostičky a orestujeme na…
Nakrájíme zelí, pomeranč a pórek, zalijeme zálivkou, přidáme kari :)
Do mísy prosejeme mouku a přidáme cukr, prášek do perníku, skořici, kakao, pomerančovou kůru a marmeládu. Promícháme.Vmléce rozkvedláme vajíčko, olej, med, pomerančovou…
Vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom, pridáme kakao, olej a vodu.Potom vmiešame múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.Tvaroh vyšľaháme s…
Těsto: vše smícháme dohromady, nalijeme do formy a dáme vychladnout do ledničky zhruba na 1 hodinu. Poté dáme péct do rozehřáté trouby na 175°C, postupně snížíme na…
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
Sváteční menu nemusí být jen tradiční kachna, knedlík a zelí. Obměna v přípravě je sympatická v tom, že většinu příprav můžete podniknout i více dnů před plánovaným…
Skromná kuchyně: Dušený špenát může být levná delikatesa, když jej správně dochutíme. Roli hrají smetana i dokonale osmažená cibulka
Retro okénko: Legendární krakovský sýrový salát je vynikající na chlebíčky i jako samotný pokrm. Příprava je navíc snadná
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná