Rychlý fazolový guláš s žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibuli s anglickou slaninou, přidáme nakrájenou uzeninu, žampiony, papriky, pórek.Orestujeme, přidáme koření, kečup a vývar.Nakonec přidáme plechovku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibuli s anglickou slaninou, přidáme nakrájenou uzeninu, žampiony, papriky, pórek.Orestujeme, přidáme koření, kečup a vývar.Nakonec přidáme plechovku…
Brambory oloupeme a uvaříme v celku na skus. Brokolici bez košťálu dáme na pařák a vaříme v páře do poloměkka. Pórek nakrájíme na půlkolečka, slaninu na tenké nudličky…
Ve Wok pánvi nebo hrnci na oleji orestujeme pórek a mrkev nakrájené na juliene nudličky, přidáme zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Zalijeme vývarem, dáme rybí…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno, rajčátka rozpůlíme nebo necháme celá. Sýr nahrubo nastrouháme.Do woku nebo jiné hluboké pánve dáme…
Listy dáme na dvě minuty do vařící osolené vody. Poté je vyjmeme a osušíme, tvrdé košťály rozklepneme paličkou na maso.Rohlík natrháme a zakápneme mlékem. Maso důkladně…
Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky a řezné strany obalíme v koření. Olivy rozpůlíme, česnek nakrájíme na plátky, olivy na poloviny, cibulku a pórek na kolečka…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, sýr jemně nastrouháme, pórek najemno nakrájíme, přidáme vejce, sůl, pepř a vše smícháme.Připravenou směs vložíme do malých…
Maso nakrájíme na nudličky, pórek na půlkolečka. Ve woku rozpálíme sezamový nebo rýžový olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme kari koření a několik minut společně…
Stehna osolíme a na oleji s máslem zprudka opečeme.Stehna vyjmeme, do výpeku dáme hrubě nakrájenou cibuli, špek a orestujeme.Stehna vrátíme zpět a přidáme kmín a…
Maso i játra očistíme (použila jsem kuřecí) a nakrájíme na větší kousky.Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky, papriku a cuketu na proužky, pórek a okurku na kolečka,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a přidáme nakrájenou uzeninu, pórek, papriku, olej a prolisovaný česnek. Přidáme sůl a pepř.V míse smícháme…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, česnek a podusíme.Pak přidáme rozdrobené droždí a necháme ho za stálého míchání rozpustit a rozvonět.…
Maso očistíme od případných blan, osušíme papírovou utěrkou, mírně osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odpočinout a zatím připravíme zeleninu.Zelenou část z…
Fazole namočíme na minimálně 6 hodin.Pak fazole uvaříme do měkka, trvá to cca 30-40 minut. Ke konci vaření fazole osolíme.Zeleninu nakrájíme, nebo nastrouháme na…
V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo. Orestujeme do hněda. Přidáme papriku a chvilku mícháme.Přidáme nakrájené maso, orestujeme,…
Rychlé a chutné jídlo, které připravíte za pár okamžiků. Je velmi snadné na přípravu a poslouží samotné např. se zeleninovým salátem jako rychlá večeře. Obměnou koření…
Porce lososa z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Očištěnou cuketu nakrájíme na plátky, pórek taktéž nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, stejně tak…
Cestování nám umožňuje poznávat nejen cizí kraje, ale i jejich kuchyni. Někdy nás exotické suroviny zaujmou tak, že je zkusíme využít i doma. Ochutnejte sami, jak…
Chipotle je vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni. Společně s dalším kořením zde představuje oheň zmiňovaný v názvu receptu.…
Po celém světě je treska obecná velmi oblíbená pro své chutné jemné maso. Většinou se ještě na moři zpracovává jako mražené filé, které je pak možné doma upravit na…
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Strouhaná buchta z kakaového těsta s lahodnou tvarohovou náplní je vláčná a nadýchaná, lehce ji zvládne i začátečník