Třešňové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenSmíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici a sůl.V druhé misce utřete do hladka máslo s cukrem. Přidejte med a míchejte další minutu. Do másla s medem a cukrem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici a sůl.V druhé misce utřete do hladka máslo s cukrem. Přidejte med a míchejte další minutu. Do másla s medem a cukrem…
Vejce, cukry, červené barvivo a mléko smícháme dohromady, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nalijeme do dortové formy, kterou máme vystlanou pečícím papírem.Dáme péct…
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Potom přidáme vejce, olej a mícháme a postupně přiléváme mléko. Těsto důkladně promícháme.Těsto dáme do vymazané a…
Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme…
Nejprve připravte posypku. Do misky nasypte mouku, mák, cukr a máslo. Ze všech surovin vytvořte posypku a tu zatím uložte do lednice.Na koláč připravte mísu a do ní…
Upečeme klasický korpus, naplníme krémem,v ytvarujeme do potřebného tvaru, potáhneme hmotou a dozdobíme.
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Vše smícháme a nalijeme do dortové formy vysypané mletými mandlemi. Pečeme na 180 °C.
Celá vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Poté střídavě přidáváme mléko a mouku, smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nalijeme na plech…
Nejprve si připravte jablka. Ta zbavte slupky a nakrájejte je na drobné kousky.Na rozpálenou pánev dejte lžíci másla, nechte ho rozpustit a poté přidejte připravená…
Do misky dáme všechny suché ingredience, promícháme je, přidáme vajíčko, rum a po částech metličkou zamícháme mléko tak, aby vzniklé těstíčko bylo hustší, ale stále…
Žloutky s moučkovým cukrem utřeme, přidáme rozmixovaný pomeranč (i s umytou kůrou), namleté ořechy, dětskou krupičku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme…
Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a smícháme. Přidáme olej, vodu a dáme péct na vymazaný plech na 180…
Nachystáme hrozinky a ořechy. Hrozinky přebereme, propláchneme a namočíme do teplé vody na několik minut, poté vodu slijeme. Ořechy nasekáme na kousíčky.Vejce…
Do mísy dáme prosátou mouku, citronovou kůru, cukr, změklé máslo, prášek do pečiva, žloutky. Všechno dobře zpracujeme na hladké těsto a necháme půl hodiny v chladu…
Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, zašleháme žloutky a olej, lehce vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. cca 35 min. Po…
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přilijeme kefírové mléko a šleháme opět metličkou nebo mixérem. Dále přidáme ananasový pudink, mouku, šleháme. Když by se nám zdálo…
Všechny suroviny smíchejte a rozetřena na menší plech. Poklaďte ovocem, posypte drobenkou (tu sice osladit musíte, ale ošiďte to třeba stévií nebo dejte cukru co nejméně…
V míse vyšleháme vejce. Postupně přidáme cukr a olej.Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí a prosejeme do mísy. Promícháme a postupně do směsi zašleháme mléko, dokud…
Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, pomazánkové máslo, šťávu z pomeranče. Do 1/3 můžeme vmíchat kakao. Do bílého těsta…
Jablka oloupeme, pokrájíme na kousky a dusíme (nerozdusit) s oběma cukry. V závěru přidáme pudink rozmíchaný ve vodě (méně než je v návodu) . Směs je ŘÍDKÁ kaše.…
Nejprve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vyšlehané…
V míse promícháme mouku a prášek do pečiva, lístečky tymiánu, rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Do moučné směsi vidličkou vmícháme olej a pomalu, za stálého míchání…
Jak na kuře na paprice z pečených paprik: Zelenina dá omáčce krémovou konzistenci a jemně delikátní chuť
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
Hostina na svatého Martina: Uvařte si husí polévku kaldoun podle Marie-Janků Sandtnerové!